PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 11/11


Ενδιαφέρουσα η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα με νέες ταινίες που σίγουρα θα συζητηθούν.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ελληνικό αντιπολεμικό δράμα «Καλάβρυτα 1943», με τον Μαξ Φον Σίντοφ, στην τελευταία του εμφάνιση λίγο πριν πεθάνει. Από τις έξι συνολικά ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε, ξεχωρίζει ένα ιαπωνικό δράμα, που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο, ακόμη ταινία τρόμου, δραματικό θρίλερ, δραματική ταινία και παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων.

«Καλάβρυτα 1943»

Δραματική ιστορική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2021. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Μαξ Φον Σίντοφ, Άστριντ Ρους, Δανάη Σκιάδη, Μάρτιν Λάερ, Νικόλας Παπαγιάννης, Αλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής

«Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας»

Αισθηματικό δράμα, ιαπωνικής παραγωγής του 2021. Ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο, μια εκδικητική χειρονομία αποπλάνησης που θα έχει αναπάντεχη κατάληξη και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών, που θα οδηγήσει σε ένα λυτρωτικό παιχνίδι ρόλων. Ο πιο πολυσυζητημένος Ιάπωνας σκηνοθέτης των τελευταίων ετών επιβεβαιώνει τη φήμη του με ένα σαγηνευτικό τρίπτυχο ιστοριών για τις δαιμόνιες συμπτώσεις και τις αθέατες επιθυμίες που καθορίζουν υπογείως τις ανθρώπινες ζωές.

Σκηνοθεσία: Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι
Πρωταγωνιστούν: Κοτόνε Φουρουκάουα, Κιγιοχίκο Σιμπουκάουα, Κατσούκι Μόρι, Φουσάκο Ουράμπε, Αόμπα Καουάι

«Αntlers»

Ταινία τρόμου, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Σε μια μικρή πόλη του Όρεγκον, μια νέα στην περιοχή δασκάλα που συγκατοικεί με τον σερίφη αδερφό της, συνειδητοποιεί πως ένας από τους μαθητές της έχει υποστεί κακοποίηση. Για εκείνο, όμως, που δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη, είναι όσα τρομοκρατικά ανακαλύπτει τη στιγμή που αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι του για βοήθεια.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Κούπερ
Πρωταγωνιστούν: Κέρι Ράσελ, Τζέσι Πλέμονς, Τζέρεμι Τ. Τόμας, Γκράχαμ Γκριν, Σκοτ Χέιζ, Έιμι Μάτνιγκαν

«Το Εργοστάσιο»

Δραματικό θρίλερ, ρωσικής και γαλλικής παραγωγής του 2018. Οι εργάτες ενός πτωχευμένου εργοστασίου οργανώνονται και απαγάγουν τον ιδιοκτήτη ζητώντας ως λύτρα τα χρήματα που δικαιούνται, ωστόσο το σχέδιό τους δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, όταν περικυκλώνονται από τους οπλισμένους σωματοφύλακες του επιχειρηματία και αστυνομικές δυνάμεις.

Σκηνοθεσία: Γιούρι Μπίκοφ
Πρωταγωνιστούν: Ντένις Σβέντοφ, Αντρέι Σμολιάκοφ, Ιβάν Γιανκόφσκι, Αλεξάντρ Μπουχάροφ

«Εξόριστος»

Δραματική ταινία, κοσοβαρογερμανικής παραγωγής του 2020. Ένας χημικός με καταγωγή από το Κόσσοβο έρχεται αντιμέτωπος με την παράνοια εξαιτίας μιας σειράς από παράξενα γεγονότα, όταν ταυτόχρονα οι συνάδελφοί του τον περιθωριοποιούν και κάποιος αφήνει νεκρά ποντίκια στο σπίτι του.

Σκηνοθεσία: Βισάρ Μορίνα
Πρωταγωνιστούν: Μίσελ Ματίσεβιτς, Σάντρα Χέλερ, Ράινερ Μποκ

«Αρχηγός Από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Τα ενήλικα πια αδέλφια Τέμπλετον θα αναγκαστούν να λύσουν τις προσωπικές διαφορές τους όταν ένα νέος λιλιπούτειος αρχηγός-μυστικός πράκτορας κάνει την εμφάνισή του και μια ακόμα κατασκοπική αποστολή ξεκινά.

Σκηνοθεσία: Τομ Μακ Γκραθ

 

** Οι κινηματογράφοι λειτουργούν για ενήλικες και παιδιά από 12 ετών είτε ως μεικτοί χώροι (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή και με αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών) είτε ως covid-free (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης). Οι ανήλικοι έως 11 ετών γίνονται δεκτοί με self test.

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 28/10-3/11
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment