PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 10/6


Εννέα ταινίες έρχονται μεταξύ άλλων στα θερινά σινεμά αυτήν την εβδομάδα, εκ των οποίων οι δύο είναι κλασικές επανεκδόσεις.

Το ανατριχιαστικό χρονικό της Μπίλι Χόλιντει, μαφιόζοι καταδιώκουν το παιδί δολοφονημένου εισαγγελέα, ένα νοσηρό θρίλερ με αλυσιδωτές αντιδράσεις, αστυνομική περιπέτεια γεμάτη αδρεναλίνη, ένα δράμα υποψήφιο για διεθνές Όσκαρ, κυνηγητό γάτας και ποντικού, παραμυθένιο animation, η πρώτη μας γνωριμία με τον επιθεωρητή Κλουζό και εμβληματικό νουάρ με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές των σινεφίλ για αυτή την εβδομάδα.

«Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντει»

Βιογραφικό δράμα, αμερικάνικης παραγωγής του 2020. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της τζαζ τραγουδίστριας Μπίλι Χόλιντεϊ, που στοχοποιήθηκε από το FBI, το οποίο θεώρησε εμπρηστικό το «Strange Fruit», ένα τραγούδι διαμαρτυρίας για το ρατσισμό στις ΗΠΑ και την καταπίεση των μαύρων. Εστιάζοντας στη εξάρτησή της από τα ναρκωτικά δόθηκε εντολή σε ένα μυστικό μαύρο αστυνομικό να παρακολουθήσει και να συλλάβει τη Χολιντέι. Οι δυο τους κατέληξαν εραστές.

Σκηνοθεσία: Λι Ντάνιελς
Πρωταγωνιστούν: Αντρα Ντέι, Τρεβάντε Ρόουντς, Γκάρετ Χέντλουντ, Λέσλι Τζόρνταν

«Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου»

Δραματική περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2021. Μία δασοπυροσβέστρια που προσπαθεί να ξεπεράσει τις τρεις ζωές που δεν κατάφερε να σώσει από τη φωτιά, έχει την ευκαιρία για εξιλέωση όταν καλείται να προστατεύσει ένα αγόρι, που ήταν μάρτυρας δολοφονίας, από τους διώκτες τους.

Σκηνοθεσία: Τέιλορ Σέρινταν
Πρωταγωνιστούν: Αντζελίνα Τζολί, Φιν Λίτλ, Νίκολας Χουλτ

«Μόνο αυτοί είδαν τον δολοφόνο»

Θρίλερ μυστηρίου, γαλλογερμανικής παραγωγής του 2020. Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, πέντε ξένα μεταξύ τους πρόσωπα σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αναπάντεχο μυστήριο.

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Μολ
Πρωταγωνιστούν: Ντενίς Μενοσέτ, Λορ Καλαμί, Νταμιέν Μπονάρ

«Παγιδευμένοι»

Αστυνομική περιπέτεια γεμάτη αδρεναλίνη, δανέζικης παραγωγής του 2020. Δυο αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά που βράζει εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη. Σύντομα, μέσα από μια σειρά απρόβλεπτα περιστατικά βρίσκονται παγιδευμένοι όχι μόνο από αυτούς που υποτίθεται ότι κυνηγούν, αλλά και μέσα στις ίδιες τις πεποιθήσεις τους.

Σκηνοθεσία: Φρέντερικ Λούις Χβιντ και Αντερς Ολχολμ
Πρωταγωνιστούν: Τζέικομπ Λόμαν, Σάιμον Σιρς, Ταρέκ Ζαγιάτ, Ντάλφι Αλ-Τζαμπούρι

«Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του»

Δράμα, τυνησιακής παραγωγής του 2020. Ένας Σύρος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν Γάλλοαμερικανό εκκεντρικό καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να βρει την πρώην αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα.

Σκηνοθεσία: Κάουθερ Μπεν Χανία
Πρωταγωνιστούν: Γιάχια Μαχαϊνι, Μόνικα Μπελούτσι, Ντέα Λιάν

«Τομ και Τζέρι»

Μείξη live action και animation, αμερικάνικης παραγωγής του 2020. Μία από τις πιο απολαυστικές έχθρες στην ιστορία αναζωπυρώνεται όταν ο Τζέρι μετακομίζει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης λίγο πριν «τον γάμο του αιώνα», αναγκάζοντας την απεγνωσμένη διοργανώτρια εκδήλωσης, την Κέιλα, να προσλάβει τον Τομ για να τον ξεφορτωθεί. Η επακόλουθη μάχη ανάμεσα στη γάτα και το ποντίκι απειλεί την καριέρα της, τον πολυαναμενόμενο γάμο και την υπόληψη του ξενοδοχείου. Σύντομα,, όμως ένα μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει, όταν αναλαμβάνει δράση ένας φιλόδοξος και ραδιούργος υπάλληλος, ο χειρότερος αντίπαλος όλων.

Σκηνοθεσία: Τιμ Στόρι
Πρωταγωνιστούν: Κλόε Γκρέις Μόρετζ, Μάικλ Πένια, Κόλιν Τζοστ

«Η Ράια και ο τελευταίος δράκος»

Παραμυθένιο animation, αμερικάνικης παραγωγής του 2020. Πριν πολλά χρόνια στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Ντραν, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίζονται και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει ξανά.

Σκηνοθεσία: Ντον Χολ, Κάρλος Λοπέζ Εστράντα, Πολ Μπριγκς, Τζον Ρίπα

Προβάλλονται ακόμη οι επανεκδόσεις:

Ροζ Πάνθηρας Η πρώτη μας γνωριμία με τον επιθεωρητή Κλουζό. Κυκλοφορεί σε επανέκδοση η ξεκαρδιστική κωμωδία του 1963 με τον Πίτερ Σέλερς να παραδίδει μία από τις διασημότερες ερμηνείες του, στο ρόλο του ατζαμή επιθεωρητή Κλουζό. Ο «Ροζ Πάνθηρας» δανείζεται τον τίτλο του από το ξακουστό διαμάντι της ταινίας, το μεγαλύτερο του κόσμου, το οποίο επιχειρεί να κλέψει ένας επίδοξος κλέφτης με το ψευδώνυμο το Φάντασμα. Η κάτοχος του πολύτιμου πετραδιού πριγκίπισσα Ντάλα, την οποία υποδύεται η εκθαμβωτική Κλαούντια Καρντινάλε, βασίζεται πάνω στον Κλουζό για να εξιχνιάσει την υπόθεση κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερες γκάφες…

Σε Έναν Έρημο Τόπο Εμβληματικό νουάρ του Νίκολας Ρέι με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Ένας εν δυνάμει βίαιος σεναριογράφος είναι ύποπτος για φόνο, όμως την καθοριστική στιγμή η γοητευτική γείτονάς του αποδεικνύει την αθωότητά του, παρόλο που έχει αμφιβολίες για την αλήθεια.

 

Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την εβδομάδα 10/5-16/6
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment