PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 10/11


Επτά νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα απόψε.

Το κινηματογραφικό φινάλε του Πάολο Ταβιάνι, αφιερωμένο στον αείμνηστο αδελφό του Βιτόριο, με τον οποίο έγραψαν μαζί ένα σπουδαίο κεφάλαιο στο ιταλικό σινεμά, με το δραματικό «Λεονόρα Αντίο». Ενδιαφέρον έχουν και τα φιλμ «Τα Ίχνη της Βίας» από την Πολωνία, η τελευταία δημιουργία του Πάνου Κούτρα «Dodo», ενώ προβάλλεται και το υπερηρωικό σίκουελ της Marvel «Black Panther: Wakanda Forever».

«Λεονόρα Αντίο»

Δραματική ταινία, ιταλικής παραγωγής του 2021. Ο Πιραντέλο πέθανε αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία, ούτε γιορτή. Τελικά έγιναν τρεις κηδείες. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο, ανάμεσα σε ατυχήματα, συναντήσεις και οράματα.

Σκηνοθεσία: Πάολο Ταβιάνι
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Ματέο Πιτιρούτι, Ντάνια Μαρίνο, Ντόρα Μπέκερ, Ρόμπερτ Στάινερ

«Τα Ίχνη της Βίας»

Δικαστικό θρίλερ, πολωνικής, γαλλικής και τσεχικής παραγωγής του 2021. Πολωνία, 1983. Η χώρα συγκλονίζεται από την υπόθεση του Γκζέγκος Πσέμικ, μαθητή που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την πολιτοφυλακή. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί την ιστορία του μοναδικού μάρτυρα του ξυλοδαρμού, ο οποίος εν μια νυκτί γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός του κράτους. Το καταπιεστικό καθεστώς χρησιμοποιεί ολόκληρο τον μηχανισμό του ώστε να στριμώξει τον ίδιο και άλλους ανθρώπους σχετικούς με την υπόθεση, όπως τους γονείς του, αλλά και τη μητέρα του Γκζέγκος Πσέμικ.

Σκηνοθεσία: Γιαν Ματουζίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τόμας Ζιέτεκ, Σάντρα Κορζένιακ, Γιάσεκ Μπράσιακ, Ανιέσκα Γκροτσόφσκα

«Όσα Φέρνει η Ζωή»

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2022. Η Λέσλι, μια Τεξανή μητέρα που παλεύει να προσφέρει στον γιο της τα απαραίτητα, κερδίζει το λαχείο και μια ευκαιρία για καλή ζωή κάνει τη εμφάνισή της. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, τα χρήματα έχουν τελειώσει και η Λέσλι έχει ξεμείνει να παλεύει με τον εθισμό της στο ποτό στην προσπάθεια της να αποφύγει τον πόνο που άφησε πίσω της. Με τη γοητεία της να εξαντλείται και δίχως να έχει πού να πάει, η Λέσλι έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για εκείνη και τον γιο της.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μόρις
Πρωταγωνιστούν: Άντρεα Ράιζμπορο, Άντρε Ρόγιο, Μαρκ Μάρον, Όουεν Τιγκ, Στίβεν Ρουτ, Τζέιμς Λάνρι Χέμπερτ

«Dodo»

Κωμωδία, ελληνικής, γαλλικής και βελγικής παραγωγής του 2022. Ένα Ντόντο, είδος πουλιού που έχει εξαφανιστεί εδώ και 300 χρόνια, εμφανίζεται ξαφνικά λίγο έξω από την Αθήνα, στο κτήμα μιας οικογένειας που μετράει αντίστροφα τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα μέχρι το σωτήριο για όλους γάμο της κόρης τους με έναν πλούσιο κληρονόμο. Τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κούτρας
Πρωταγωνιστούν: Σμαράγδα Καρύδη, Άκης Σακελλαρίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλιας, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαριέλλα Σαββίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

«Black Panther: Wakanda Forever»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2022. Μετά τον θάνατο του Βασιλιά Τ’ Τσάλα, η Βασίλισσα Ραμόντα, η Σούρι, ο Μ’Μπάκου, η Οκόγιε και οι Ντόρα Μιλάγιε πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Γουακάντα προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με τη βοήθεια της Γουόρ Ντογκ Νάκια και του Εβερετ Ρος, να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λετίσια Ράιτ, Λουπίτα Νιόνγκο, Γουίνστον Ντιουκ, Άντζελα Μπάσετ

«Απέραντη Αγάπη»

Αυτοβιογραφικό δράμα, ιταλικής και γαλλικής παραγωγής του 2022. Στη Ρώμη της δεκαετίας του ’70, η 12χρονη Αντριάνα μεγαλώνει σε ένα ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο εντείνει τη δυσφορία την οποία νιώθει σε σχέση με το φύλο της.

Σκηνοθεσία: Εμανουέλε Κριαλέζε
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουζ, Λουάνα Τζουλιάνι, Βιντσέντζο Αμάτο, Πατρίτσιο Φραντιόνι, Μαρία Κιάρα Γκορέτι

«ΣαμΣαμ»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, γαλλικής και βελγικής παραγωγής του 2020. Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται: ηρωικούς γονείς, δικό του ιπτάμενο δίσκο και φίλους σε διάφορους γαλαξίες. Το μόνο που του απομένει είναι να αποκτήσει, όπως όλοι γύρω του, πραγματικές υπερδυνάμεις, κάτι το οποίο έχει επείγουσα ανάγκη όταν προσγειώνεται στον επικίνδυνο πλανήτη Μαρθ.

Σκηνοθεσία: Τανγκί ντε Κερμέλ

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 10/11-16/11
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment