PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 1/7


Με εννέα ταινίες, έξι πρεμιέρες και τρεις επανεκδόσεις, μπαίνουμε στον Ιούλιο κι ενώ τα θερινά σινεμά παραμένουν οάσεις δροσιάς και ανακούφισης από τον παρατεταμένο καύσωνα.

Το φιλμ που σάρωσε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, στα Bafta, Σεζάρ, κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, κωμωδία με πρωταγωνιστές πρώτα ονόματα, μία βίαιη περιπέτεια με τον Λίαμ Νίσον, συμπαθητική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται σε αληθινό περιστατικό και ένα horror σίκουελ έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

«Άσπρο Πάτο»

Δραματική ταινία, δανέζικης παραγωγής του 2020. Μια παρέα μεσηλίκων κολλητών φίλων και καθηγητών σχολείου αποφασίζουν να κάνουν ένα πείραμα. Στο πλαίσιό του οφείλουν καθημερινά να πίνουν συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ ώστε να συντηρούν τον οργανισμό τους σε προκαθορισμένο βαθμό μέθης, ο οποίος σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Το αποτέλεσμα θα ανατρέψει την πορεία της ζωής τους.

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ, Μαρία Μπόνεβι, Λαρς Λάνθε

«Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου»

Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα στη μαφία, χρησιμοποιούν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη στην προσπάθειά τους να σωθούν. Όμως, καταλήγουν να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονταν.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρς, Κέιτ Κάτζμαν

«Ο Προστάτης»

Περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2021. Στα σύνορα μεταξύ Αμερικής και Μεξικού, στην Αριζόνα, ο Τζιμ, βετεράνος του Βιετνάμ, περνάει δύσκολες ώρες. Η αγαπημένη του σύζυγος μόλις απεβίωσε και η τράπεζα ετοιμάζεται να κατάσχει την περιουσία του. Η αδιάφορη ζωή του, διαταράσσεται ακόμα περισσότερο από την άφιξη δύο παράνομων μεταναστών που θέλουν να περάσουν τα σύνορα διαμέσου της γης του. Πρόκειται για μία μητέρα με τον γιο της, οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα να διαφύγουν από ένα σκληρό καρτέλ. Μετά από μια συμπλοκή η μητέρα πέφτει νεκρή και ο Τζιμ μένει μόνος με το παιδί. Οι δύο τους θα πρέπει να διαφύγουν όχι μόνο από τους αδίστακτους μαφιόζους αλλά και από την αστυνομία.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Χουάν Πάμλο Ράμπα, Τερέζα Ρουίζ

«Λούκα»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικάνικης παραγωγής του 2020. Με φόντο μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της ιταλικής Ριβιέρας, ένα αγόρι περνά το καλοκαίρι που θα αλλάξει τη ζωή του με φρέσκο παγωτό, μακαρόνια και ατελείωτες βόλτες με βέσπα. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον νέο του φίλο, τον Αλµπέρτο, αλλά η καλοπέρασή τους απειλείται από ένα καλά κρυμμένο μυστικό: είναι και οι δύο τέρατα της θάλασσας και έρχονται από έναν άλλο κόσμο.

Σκηνοθεσία: Ενρίκο Κασαρόζα

Προβάλλονται ακόμη:

Το Νησί των Ψεμάτων Ισπανική ταινία παραγωγής 2020, που βασίζεται σε αληθινό περιστατικό. Το 1921, ένα ατμόπλοιο μετέφερε 260 Ισπανούς μετανάστες στην Αμερική, όταν βυθίστηκε ακριβώς έξω από το νησί Σαλβόρα της Ισπανίας. Τρεις γενναίες γυναίκες από το νησί έτρεξαν να βοηθήσουν και κατάφεραν να σώσουν 48 από τους επιβάτες.

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω Ταινία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2021, που η πρεμιέρα της μετατέθηκε, την τελευταία στιγμή, για αυτή την εβδομάδα. Σκηνοθεσία Μάικλ Τσέιβς, με Πάτρικ Γουίλσον και Βέρα Φαρμίγκα. Το δημοφιλές φραντσάιζ φτάνει την τρίτη συνέχεια και οι γνωστοί κυνηγοί υπερφυσικών φαινομένων, πρέπει να αποδείξουν ότι πίσω από ένα φρικιαστικό έγκλημα δεν κρύβεται ένας νεαρός, αλλά ο ίδιος ο διάβολος.

Προβάλλονται οι επανεκδόσεις:

Ο Τρελός Πιερό Φαινομενικά ένα αισθηματικό δράμα, που μετατρέπεται σε φιλοσοφική αναζήτηση, έναν ύμνο στη ζωή και τον έρωτα δίχως συμβάσεις, που γύρισε το 1965 το “τρομερό παιδί” της νουβέλ βαγκ, Ζακ Λικ Γκοντάρ. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά το μοντέρνο στην εποχή του, κλασικό σήμερα φιλμ, που προβάλλεται σε νέες ψηφιακές κόπιες. Ο Γκοντάρ κάνει ένα σινεμά που κάποιοι θα απολαύσουν- άλλοι θα μισήσουν, με τη λογοδιάρροια και τους σκηνοθετικούς και αφηγηματικούς πειραματισμούς του σκηνοθέτη. Σίγουρα, όμως, η ταινία εξάπτει σχεδόν όλες τις αισθήσεις, φουλάρει το μυαλό με τις φιλοσοφικά ζητήματα που θέτει, τα υπαρξιακά διλήμματα, τις αντιπολεμικές του σπόντες, τη δοξασία ενός αντισυμβατικού έρωτα. Ο Γκοντάρ, με ένα υποτυπώδες στόρι, που θέλει έναν παντρεμένο να εγκαταλείπει γυναίκα και παιδί και να τριγυρίζει τη Μεσόγειο με μία νεαρά Γαλλίδα, μιλάει για πολλά, ίσως υπερβολικά, διαλύει της νορμάλ φόρμες, κάνει πλάκα κομματιάζοντας τη σοβαροφάνεια, υπερασπίζεται την ανέμελη ζωή. Και όλα αυτά μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, να δίνει τα ρέστα του, όπως και στο αριστουργηματικό “Με Κομμένη την Ανάσα”, αυτή τη φορά έχοντας δίπλα του τη μούσα τού Γκοντάρ, τη γλυκιά όσο και εύθραυστη, Άννα Καρίνα.

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ Ο Τζέιμς Άιβορι, στην κορύφωση της καριέρας του, έναν χρόνο πριν από τα “Απομεινάρια Μιας Μέρας”, γυρίζει το 1992 ένα στιβαρό διεισδυτικό δράμα εποχής για την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας του 1910, έχοντας στη διάθεσή του ένα λαμπρό καστ πρωταγωνιστών. Και βεβαίως, το ομώνυμο βιβλίο του Ε.Μ.Φόρεστερ, το οποίο ο Άιβορι μετέφερε παραδειγματικά, αποφεύγοντας να πέσει στην παγίδα του λογοτεχνικού λόγου. Πάθη, έρωτες, μυστικά, εμμονές, ρομαντισμός, κοινωνικές ανισότητες, αλλά και κυριαρχία του χρήματος, μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Το βαρυφορτωμένο στόρι και κάποιες μικρές αστοχίες στο μοντάζ, με τη διάρκεια να αγγίζει τις δυόμισι ώρες, κρύβονται πίσω από την υποδειγματική δουλειά που έχει γίνει στα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία και κυρίως στις ερμηνείες των Άντονι Χόπκινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Βανέσσα Ρεντγκρέιβ και Έμα Τόμσον, η οποία κέρδισε και ένα από τα τρία Όσκαρ της ταινίας, αυτό για τον Α’ γυναικείο ρόλο.

2046 Ερωτικό, ονειρικό, δράμα, κινέζικης παραγωγής 2004, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συνέχεια της “Ερωτικής Επιθυμίας”, που προβλήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στη χώρα μας. Η ιδιότυπη ρετροσπεκτίβα για τον εικονοκλάστη Γουόνγκ Καρ Γουάι συνεχίζεται στη χώρα μας, με ένα ονειρικό φιλμ, όπου οι εικόνες, οι σκηνές, τα πλάνα, με την ευφάνταστη προοπτική και τα πλούσια χρώματα, σαγηνεύουν τον θεατή, ο οποίος αφήνεται στα μαγικά χέρια του Γουάι. Το στόρι μας πηγαίνει και πάλι στη Σιγκαπούρη της δεκαετίας του ’60, σε ένα μίζερο ξενοδοχείο όπου ένας συγγραφέας προσπαθεί να γράψει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας και ταυτόχρονα απολαμβάνει τους έρωτές του, συνήθως με τις γυναίκες του δωματίου 2046. Χωρίς φόρμες, ρυθμική αφήγηση και με ανατρεπτικό πνεύμα, ο Γουάι φτιάχνει ένα μεθυστικό φιλμ, το οποίο, ωστόσο, μεθά και τον ίδιο, χάνει τον ειρμό τον σκέψεών του, φτάνοντας σε ένα αδιέξοδο, κάτι που φαίνεται και στο φινάλε. Ικανοποιητικές ερμηνείες από τους γνωστούς Κινέζους ηθοποιούς και ειδικά από την Ζανγκ Ζιγί, στον ρόλο της ευαίσθητης πόρνης. Για τους πιστούς του διαφορετικού σινεμά σε νέες ψηφιακές κόπιες.

 

Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στα Δυτικά την εβδομάδα 1/7-7/7
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment