PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι Γερμανοί δεν δουλεύουν περισσότερο


Σύμφωνα με γαλλική μελέτη.

Σύμφωνα με γαλλική μελέτη οι Ευρωπαίοι του Νότου δουλεύουν πολύ περισσότερο και περισσότερες ώρες σε σύγκριση με τους Γερμανούς. Η μελέτη έχει έγκυρα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία κι Ανάπτυξη(ΟΟΣΑ) και της Eurostat και είναι μια καλή απάντηση στην καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ που τα… έψαλλε σε Ελληνες, Πορτογάλους και Ισπανούς.

Οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο στη ζωή τους και δε δουλεύουν με τρόπο εντατικό, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της μελέτης κ. Πατρίκ Αρτίς. Συγκεκριμένα η μέση διάρκεια της ετήσιας εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες, στην Ελλάδα είναι 2.119 ώρες, στην Ιταλία 1.773 ώρες, στην Πορτογαλία 1.719 ώρες, στην Ισπανία 1.654 ώρες, στη Γαλλία 1.554 ώρες. Η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερμανία βρίσκεται στο μέσο όρο της Ευρώπης του Νότου ενώ η ωριαία παραγωγικότητα είναι ανώτερη σε σύγκριση με τη Νότια Ευρώπη αλλά δεν είναι καλύτερη της ελληνικής ή της γαλλικής.

Και μπορεί η ηλικία συνταξιοδότησης στη Γερμανία να είναι τα 65 έτη, αλλά στην πράξη οι Γερμανοί συνταξιοδοτούνται στα 61,5 έτη ενώ οι Ισπανοί στα 62,6, οι Πορτογάλοι στα 62,3, οι Ελληνες στα 61,5 και Γάλλοι-Ιταλοί στα 60. Υπενθυμίζεται ότι επειδή η ηλικία συνταξιοδότησης στη Γερμανία θα πάει στα 67 έτη, η Μέρκελ είχε…τραβήξει το αυτί μας λέγοντας ότι “πρέπει οι Ελληνες και οι άλλοι να μη συνταξιοδοτούνται νωρίτερα”!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment