PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι fake καλόγριες αναστατώνουν και πάλι το Περιστέρι


Είναι η εποχή που ο κόσμος βγαίνει περισσότερο στην αγορά της πόλης για να κάνει τα ψώνια του λόγω της εορταστικής περιόδου χωρίς να γνωρίζει τους κινδύνους που καιροφυλακτούν.

Η πάγια τακτική μιας ομάδας ψευτό-καλογριών είναι να κινείται σε εμπορικά σημεία του Περιστερίου πολώντας τάχα σταυρούς και κομποσχοίνια ξεφεύγοντας τις περισσότερες φορές από τα όρια της πώλησης θρησκευτικών ειδών.

Οι εν λόγω «κυρίες» έκαναν την επανεμφάνιση τους το Σάββατο στον κεντρικό πεζόδρομο στο Περιστέρι εξοργίζοντας με τις συμπεριφορά τους και την επιμονή τους συμπολίτες μας που βγήκαν στα εμπορικά καταστήματα να κάνουν τα ψώνια τους.

Από παλιότερα προσεγγίζουν τον κόσμο λέγοντας πως έρχονται από μοναστήρι και πωλούν θρησκευτικά είδη, μικρές εικόνες ή κομποσχοίνια με ευεργετικές ιδιότητες. Αν καταφέρουν να πουλήσουν την πραμάτια τους έχει καλώς. Διαφορετικά γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικές και επίμονες ακολουθώντας κατά πόδας συνήθως κυρίες μεγάλης ηλικίας.

Μάλιστα αρκετές φορές όταν οι επίδοξοι πελάτες αναφέρουν πως θα καλέσουν την Αστυνομία,  οι “καλόγριες”, τους βρίζουν χρησιμοποιώντας αισχρό λεξιλόγιο που σίγουρα δεν θα παρέπεμπε σε άνθρωπο με χρηστά ήθη προερχόμενο από κάποιο μοναστήρι.

Το πιο επικίνδυνο στην περίπτωση των συγκεκριμένων απατεώνων είναι ότι έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα κλοπής προσωπικών αντικειμένων από τσέπες και τσάντες αφού κατά την προσέγγιση του περαστικού κολλάνε πάνω του.

Ενόψει της εορταστικής περιόδου είναι σίγουρο ότι θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στους δρόμους του Περιστερίου και είναι απαραίτητη η αναγνώρισή τους και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment