PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι εξελίξεις για τη ληστεία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Γιός πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας και νυν ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας της Alpha Bank φέρεται κατά πληροφορίες να είναι ο άνθρωπος κλειδί της ληστείας μαμούθ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Γιός πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας και νυν ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας της Alpha Bank φέρεται κατά πληροφορίες να είναι ο άνθρωπος κλειδί της ληστείας μαμούθ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Αστυνομία εξ αρχής υποπτευόταν πως η ληστεία της περασμένης Κυριακής με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ, ήταν αποτέλεσμα συνέργειας μεταξύ των ληστών και κάποιου υπαλλήλου της τραπέζης. Ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής και μετά από την σύλληψη ενός ατόμου αλβανικής καταγωγής στην περιοχή των Εξαρχείων καθώς και της έρευνας σε σπίτι της ίδιας περιοχής, η υποψία έγινε βεβαιότητα.

Ένας οδηγός ταξί φέρεται να «άνοιξε» τον δρόμο δίνοντας στοιχεία για το άτομο αλβανικής καταγωγής, ενός δηλαδή εκ των τριών της ομάδας των ληστών, που εντοπίστηκαν ήδη.

Αυτό το άτομο «έδωσε» τον πληροφοριοδότη, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο εν λόγω υποκατάστημα και έως και χθες φερόταν ως ένας εκ των ομήρων τους οποίους απειλήθηκαν από τον οπλοφόρο ληστή με αποτέλεσμα ένας από τους ομήρους να «δώσει» τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου.

Πρόκειται για ένα 25χρονο, ο οποίος πάντα κατά πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να είναι γιός υπευθύνου ασφαλείας της τράπεζας. Ο νεαρός εργαζόμενος στο υποκατάστημα απέκτησε τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου από τον πατέρα του χωρίς ωστόσο να προκύπτει συμμετοχή του πρώην αξιωματικού της αστυνομίας στην υπόθεση, τουλάχιστον μέχρι τις μέχρι στιγμής έρευνες.

Ο νεαρός 25χρονος έδωσε τους κωδικούς στους ληστές ώστε να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος.

Στο σπίτι όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα της Αστυνομίας στην περιοχή Εξαρχείων βρέθηκε η μισή περίπου λεία από την ληστεία καθώς και ένα οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν: 2 πιστόλια, 802 σφαίρες, 1 αλεξίσφαιρο γιλέκο, 50 χαρτοταινίες, 739.530 ευρώ, 8.990 λίρες Αγγλίας, 31.000 δολάρια ΗΠΑ, Ηλεκτρικές συσκευές, Κινητά τηλέφωνα και 1 ηλεκτρικός εκκενωτής.

Το ιστορικό

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος την περασμένη Παρασκευή είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από κάποιον, που υποτίθεται επικοινωνούσε εκ μέρους του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και τους ενημέρωνε ότι η τεχνική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Alpha Bank, έχει αναλάβει έργα ανακαίνισης και θα έστελνε δύο άτομα την Κυριακή για εργασίες.

Διευκρίνιζε, μάλιστα, ότι οι τεχνικοί θα φορούν μπλε φόρμα εργασίας και θα φέρουν διακριτικά με το όνομά τους και το έμβλημα της εταιρείας δίνοντας και τα στοιχεία των δυο, δήθεν, εργατών.
Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ένα άτομο που φορούσε μπλε φόρμα εργασίας εμφανίστηκε, πράγματι, στο υποκατάστημα και είπε ότι ήταν ο εργάτης που περίμεναν.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων του οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πόρτα και εκείνος άρχισε να κοιτάζει τους χώρους και να μετράει. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.
Εκεί έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα πιστόλι, με το οποίο απείλησε τους τρεις υπαλλήλους (ανάμεσά τους και τον πληροφοριοδότη, όπως διαπιστώνεται πλέον), τους οποίους έδεσε χειροπόδαρα, ζητώντας τους τον κωδικό για να ανοίξει την πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Ο κακοποιός απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και ο πληροφοριοδότης είχε πλέον τη δικαιολογία να αποκαλύψει μπροστά στους συναδέλφους του τους κωδικούς.

Τότε ο δράστης έβγαλε από την εργαλειοθήκη τρεις τσάντες, έβαλε μέσα τα χρήματα και αφού κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο τους τρεις υπαλλήλους, βγήκε από το αεροδρόμιο και αναχώρησε σαν κύριος με ταξί.

Και νέες προσαγωγές για την ληστεία

Τελικά το βράδυ της Παρασκευής προσήχθησαν στην Ασφάλεια άλλα δύο άτομα (σύνολο 5 προσαγωγές μέχρι στιγμής) ενώ προέκυψε πως το άτομο αλβανικής καταγωγής και προφανώς η «πηγή» των συγκεκριμένων πληροφοριών είναι Βορειοηπειρώτης. Παράλληλα έγινε γνωστό πως βρέθηκε το σύνολο της λείας του ενός εκατομμυρίου, τα μισά στο διαμέρισμα και 293.880 σε ένα αυτοκίνητο ,σύμφωνα πάντα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment