PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προχωρούν σε απεργίες


Σωροί σκουπιδιών θα κάνουν την εμφάνισή τους από την ερχόμενη εβδομάδα στους δρόμους της Αθήνας, μετά τη χθεσινή απόφαση των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σωροί σκουπιδιών θα κάνουν την εμφάνισή τους από την ερχόμενη εβδομάδα στους δρόμους της Αθήνας, μετά τη χθεσινή απόφαση των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αφορμή για τις νέες κινητοποιήσεις είναι η απομάκρυνση εργαζομένων των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

Οπως αναφέρει το σωματείο τους, ήδη στις 13 Αυγούστου έληξαν οι συμβάσεις 220 εργαζομένων και συγκεκριμένα οδηγών απορριμματοφόρων και εργατών καθαριότητας, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις και άλλων 340 εργαζομένων που θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

«Τα προβλήματα της πόλης στο ζήτημα της καθαριότητας που θα ανακύψουν είναι μεγάλα, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι που ζητούν να βρεθεί λύση και η κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για τριετή παράταση των συμβάσεων έργου για όσους απασχολούνται στον τομέα αυτό.

Στην ανάγκη κατάθεσης σχετικής τροπολογίας για παράταση των συμβάσεων αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, υποστηρίζοντας πως «ο ίδιος ούτε προκάλεσε το πρόβλημα ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει».

«Κάνουμε έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να βρεθεί λύση και η πολύπαθη πόλη των Αθηνών να μη δοκιμαστεί ξανά. Δηλώνουμε ότι ευθύνη των όσων θα προκύψουν θα βαρύνει αποκλειστικά αυτούς που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της χώρας, αυτή που ενδεικτικά το πρώτο εξάμηνο του έτους δέχθηκε 600 πορείες εργαζομένων και πολιτών και η λειτουργία της δεν έχει σχέση με καμία άλλη πόλη της Ελλάδας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων.

Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών έχουν αναφέρει πως δεν μπορεί να προωθηθεί ειδική ρύθμιση μόνο για τον Δήμο Αθηναίων, παραπέμποντας για την επίλυση των προβλημάτων στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στη δυνατότητα που δίνεται να προσλάβουν προσωπικό ορισμένου χρόνου, χωρίς μάλιστα να υπόκεινται σε οποιονδήποτε αριθμητικό περιορισμό – όπως ισχύει για άλλες κατηγορίες εργαζομένων – καθώς εξαιρούνται από τα μέτρα του Μνημονίου οι ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δικάζεται ξανά για εκδικητική πορνογραφία

Peristeri News

Συνελήφθη γνωστός τράπερ στην Κηφισιά

Peristeri News

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Peristeri News

Leave a Comment