PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι επιβάτες περιγράφουν τον πανικό στην πτήση της Ryanair


Οι επιβάτες στην πτήση της Ryanair η οποία αναγκάστηκε σε προσγείωσε ξαφνικά στο Μινσκ, περιέγραψαν τον πανικό τους καθώς άλλαξαν πορεία χωρίς εξήγηση.

Την Κυριακή, η πτήση FR4978 ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό τη Λιθουανία όταν αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση και να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, έτσι ώστε οι αρχές εκεί να συλλάβουν αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Ο πιλότος ανακοίνωσε την εκτροπή έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες.

Το αεροπλάνο συνοδευόταν επίσης από ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Νωρίτερα, όλα ήταν ήρεμα και τίποτα δεν είχε εμφανιστεί που να μαρτυρά την εξέλιξη.

Ξαφνική βουτιά και φόβοι για συντριβή

«Όλοι στο αεροπλάνο πανικοβληθήκαμε επειδή νομίζαμε ότι θα συντριβεί», δήλωσε η Ρασέλ Γκριγκόριεβα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ABC News.

«Ήταν μια ξαφνική βουτιά, αλλάζοντας το υψόμετρο πολύ δραστικά. Ήταν πολύ βίαιο. Δεν το ένιωσα ποτέ σε αεροπλάνο. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι», είπε.

Η πτήση FR4978 γύρισε ανατολικά στο Μινσκ λίγο πριν φτάσει στα λιθουανικά σύνορα. Η Λευκορωσία ανέφερε μια απειλή για βόμβα ως αιτιολογία για την αλλαγή του προορισμού της πτήσης, αλλά ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδής.

Ο Προτάσεβιτς άρχισε να «φοβάται» και να «τρέμει»

Ένας άλλος επιβάτης από την Λιθουανία ο οποίος έδωσε μόνο το όνομα Μάντας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων του Reuters ότι τη στιγμή που ο πιλότος ανακοίνωσε ότι η πτήση θα προσγειωθεί στο Μινσκ, ο Ρόμαν Προτάσεβιτς σηκώθηκε και άνοιξε ένα ντουλάπι που περιείχε τις αποσκευές του.

«[Πήρε] τις αποσκευές και προσπαθούσε να χωρίσει τα πράγματα, όπως τον υπολογιστή που έδωσε στη φίλη του», είπε ο Μάντας. «Νομίζω ότι έκανε λάθος. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι ώστε να μπορούσε να δώσει τα πράγματα σε εμένα ή σε άλλους επιβάτες και όχι στη φίλη, η οποία επίσης, νομίζω, συνελήφθη», δήλωσε.

Ο Μάντας πρόσθεσε ότι είδε τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Μινσκ να χρησιμοποιούν σκύλους για να ψάξουν στις αποσκευές του Προτάσεβιτς.

Άλλος επιβάτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, είπε ότι οι αξιωματικοί είχαν χρησιμοποιήσει φυσική βία κατά τη σύλληψη του δημοσιογράφου και ότι εμφανίστηκε «εξαιρετικά φοβισμένος», προσθέτοντας: «Τον κοίταξα απευθείας στα μάτια του και ήταν πολύ λυπημένος».

Ο επιβάτης Έντβινας Ντίμσα, δήλωσε στο AFP ότι ήταν σαφές ότι ο Προτάσεβιτς «φοβόταν πάρα πολύ». «Έμοιαζε αν το παράθυρο ήταν ανοιχτό, θα έβγαινε από αυτό», είπε.

Στο Μινσκ για ώρες χωρίς πληροφόρηση

Οι υπόλοιποι επιβάτες κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο του Μινσκ για ώρες καθώς ελέγχονταν οι αποσκευές και τα χαρτιά τους.

«Ήμασταν οκτώ ώρες εκεί. Δεν λάβαμε καμία πληροφορία για το τι συνέβη, μόνο αυτό που θα μπορούσαμε να βρούμε στο διαδίκτυο», δήλωσε άλλος επιβάτης στο Reuters.

Η πτήση της Ryanair FR4978 προσγειώθηκε τελικά στο Βίλνιους περίπου στις 21:30 χθες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment