PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι εικόνες της Μάνδρας τρόμαξαν το Περιστέρι


Ενώ η Δυτική Αθήνα μετρά πληγές από τις πλημμύρες των τελευταίων ωρών, με νεκρούς, τόνους λάσπης και ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους και πλατείες, με το φακό του PeristeriNews.gr, περιηγηθήκαμε στις πολύπαθες οδούς Χίου, Χανίων και Φιλιππιάδος όπου συνομιλήσαμε με κατοίκους της γύρω περιοχής.

“Ζούμε με τη ψυχή στο στόμα, κάθε φορά που ακούμε ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ακραία…” δήλωσε κάτοικος της οδού Χανίων και συμπλήρωσε: “Τα αντιπλημμυρικιά έργα που βλέπετε να γίνονται εδώ, καλώς και πολύ καλώς γίνονται, αλλά έπρεπε να είχαν τελειώσει πριν ξεκινήσουν οι νεροποντές… Βρήκαν λένε, τάφους. Φταίει αυτό που αργούν; δεν ξέρω. Ας μας το πουν”.

Όση ώρα συνομιλούσαμε με τον συγκεκριμένο κύριο, από το παράθυρο διπλανής κατοικίας, μια κυρία “φώναζε”, ότι τα χώματα και τα άλλα υλικά που βρίσκονται ακριβώς εκεί που εργάζονται τα συνεργεία, εμποδίζουν τη ροή των υδάτων τα οποία μη βρίσκοντας διαφυγή μπαίνουν στο σπίτι της…

Αλλά και οι κάτοικοι της οδού Φιλιππιάδος, ύστερα μάλιστα και από τη φονική πλημμύρα της Ν. Περάμου και της Μάνδρας, αγωνιούν και “ζούν με την ψυχή στο στόμα”, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν.

“Κοιτάζουμε συνέχεια τον ουρανό, παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις των μετεωρολόγων και προσευχόμαστε…”, μας είπε μια νεαρή κυρία, η οποία υπέστη μεγάλες καταστροφές στο σπίτι της, όταν πλημμύρισε η οδός Φιλιππιάδος το 2014.

“Όπως βλέπετε, στην οδό Φιλιππιάδος δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, ώστε να κοιμώμαστε ήσυχοι όταν αρχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς” μας είπε ακόμη ένας κάτοικος.

“Εκείνη η τρύπα -παγκόσμια πατέντα πιστεύω- που υπάρχει κάτω από την πολυκατοικία, η οποία μας “έπνιξε” το 2014, αφού ήταν αδύνατον να απορροφήσει τον όγκο του νερού, βρίσκεται ανέπαφη σα να μη πάθαμε ποτέ τίποτα εξ αιτίας της… Εμείς περιμένουμε, αρκεί να μη μας βρει και νέο κακό…”

Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής κι εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, καταγράψαμε και φρεάτια τα οποία ήταν καθαρισμένα και τα νερά της βροχής “έπαιρναν το δρόμο που έπρεπε χωρίς εμπόδια… Όπου όμως τα ρείθρα είχαν τσιμεντωθεί για να ανεβοκατεβαίνουν τα οχήματα σε αυλές και πυλωτές, οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment