PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ανά τον κόσμο (photos)



Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την ημέρα της Πρωτομαγιάς και διαδήλωσαν κατά της σκληρής λιτότητας, των περικοπών και της ανεργίας.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την ημέρα της Πρωτομαγιάς και διαδήλωσαν κατά της σκληρής λιτότητας, των περικοπών και της ανεργίας.

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Τα συνδικάτα της Πορτογαλίας, η οποία αντιμετωπίζει το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης, ξεχύθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στους δρόμους της Λισαβόνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις και διαδήλωσαν ειρηνικά.

Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν και στη Γερμανία, με τη μεγαλύτερη προσοχή να στρέφεται στο Βερολίνο, όπου 7.000 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων.

Στη Ρωσία, εθνικιστές, κομουνιστές και αντίπαλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν διοργάνωσαν ξεχωριστές πορείες, όπου για πρώτη φορά Πούτιν και Μεντβέντεφ συμμετείχαν σε μεγάλη φιλοκυβερνητική διαδήλωση μαζί με 120.000 συμπολίτες τους στη Μόσχα. Οι δύο άνδρες ενώθηκαν με τους διαδηλωτές στην πλατεία Μανέζ, δύο βήματα από το Κρεμλίνο.

Μαζικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και στην Αμερική. Το κίνημα «Occupy Wall Street» πραγματοποίησε την κύρια διαδήλωσή του στη Νέα Υόρκη, ενώ μαζική πορεία έγινε και στη γέφυρα Golden Gate, στο Σαν Φρανσίσκο.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε Όκλαντ, Μελβούρνη, Μπανγκόκ και Σεούλ.

Πορείες έγιναν και στην Ασία, ενώ δεκάδες χιλιάδες άτομα, οπαδοί όλων των πολιτικών κομμάτων, καθώς επίσης οπαδοί φεμινιστικών οργανώσεων και οργανώσεων των ομοφυλοφίλων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, όπου πριν από 35 χρόνια είχαν σκοτωθεί 35 άνθρωποι κατά τη διάρκεια πορείας για την Πρωτομαγιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Leave a Comment