PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων για δώρα και κατώτατο μισθό



Να συνεχιστεί ο κοινωνικός διάλογος συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Να συνεχιστεί ο κοινωνικός διάλογος συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και η ΓΣΕΕ συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της προστασίας του κατώτερου μισθού, καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.

Στη συνάντηση οι κοινωνικοί εταίροι αποφάσισαν ακόμη τη διατήρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι το τέλος του 2012 αλλά και να αποδοθεί κανονικά η αύξηση του 2,6%.

Σημείο διαφωνίας και απόκλισης απόψεων υπήρξε ωστόσο το ζήτημα του «παγώματος» των μισθών για δύο έτη, πρόταση που ήλθε εκ μέρους των εργοδοτών.

Όσον αφορά τη διαπίστωση ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δομική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αυτή ήταν κοινή και για τις δύο πλευρές, οι οποίες εξουσιοδότησαν τα επιστημονικά ινστιτούτα των οργανώσεων να επεξεργασθούν σχετικά μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννης Παναγόπουλος, είπαν ότι ο διάλογος διεξήχθη σε καλό κλίμα και ήταν ουσιαστικός και εφ’ όλης της ύλης.

Πρόσθεσαν επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα επιδιώξουν συνάντηση με την κυβέρνηση, από την οποία θα ζητήσουν να έχει ουσιαστική συμμετοχή και να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει το αποτέλεσμα του διαλόγου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα

Peristeri News

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Peristeri News

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment