PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι αντιδράσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την επενδυτική βαθμίδα


Αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει η είδηση της αναβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης S&P του αξιόχρεου της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα.

Κ. Μητσοτάκης: Περήφανοι για την αναγνώριση όσων έχει πετύχει η χώρα μας

Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ- με σταθερό outlook από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα».

«Σημαντικό ορόσημο σήμερα, καθώς η S&P Global Ratings αναβαθμίζει την Ελλάδα. Περήφανοι για την αναγνώριση όσων έχει πετύχει η χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μια πορεία που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επιτυγχάνει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς» έγραψε στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Στ. Κασσελάκης: Να ανέβει ο ελληνικός λαός κοινωνική βαθμίδα

Για την απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας από την Standard & Poor’s τοποθετήθηκε με δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζοντας ότι «στηρίζεται σε πήλινα πόδια και πατάει επάνω στην φτωχοποίηση των πολιτών».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Η επενδυτική βαθμίδα που μας έδωσε η Standard & Poor’s θα διαφημιστεί ως «πολυπόθητη» από την κυβερνητική προπαγάνδα. Πολυπόθητη για ποιον όμως, όταν πατάει πάνω στη φτωχοποίηση των πολιτών; Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται».

Ακολούθως αναφέρεται στις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τους μήνες που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του -ήδη ακούει και καταγράφει τα ‘θέλω’ της κοινωνίας- και, με τη ριζική στελεχιακή του ανανέωση, θα αποτελέσει την προοδευτική πρόταση αυτοδύναμης διακυβέρνησης».

Καταλήγει λέγοντας ότι «αντί για τεχνητούς πανηγυρισμούς από τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε κάθε τομέα, η δική μας επιλογή είναι: Να ανέβει ο ελληνικός λαός κοινωνική βαθμίδα. Να ανέβει ο κρατικός μηχανισμός βαθμίδα. Να ανέβουν η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Διαφάνεια βαθμίδα. Να ανέβει το βιοτικό μας επίπεδο βαθμίδα».

 

Π. Μαρινάκης για Κασσελάκη: Εξέδωσε «πολάκεια» ανακοίνωση για να υποβαθμίσει μια ακόμα σημαντική επιτυχία της χώρας

Στην τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα από την Standard & Poor’s απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει «μία ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης, που πριν από λίγες εβδομάδες δήλωνε «ότι ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και το επιχειρείν», εξέδωσε χθες άλλη μια «πολάκεια» ανακοίνωση προσπαθώντας να υποβαθμίσει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας.

Για να βρει «γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ» -αλλά και ο ίδιος «το βηματισμό του», όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, καλό θα είναι επιστρέφοντας στην Ελλάδα να πληροφορηθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων, αλλεπάλληλων κρίσεων, η χώρα μας είναι:

* πρώτη σε ρυθμό μείωσης της ανεργίας με τη δημιουργία πάνω από 400.000 νέων θέσεων εργασίας,

* σταθερά στις πρώτες θέσεις σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, εδώ και πολλά τρίμηνα,

* πρωταθλήτρια σε ρυθμό μείωσης του χρέους της ως προς το ΑΕΠ, ενώ,

* Πέτυχε ρεκόρ άμεσων επενδύσεων.

Καλό θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεχίσουν να στέκονται μικρόψυχα απέναντι σε κάθε θετική είδηση και επιτυχία για τη χώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσες τυχοδιωκτικές ενέργειες της δικής τους διακυβέρνησης οδήγησαν σε μια οδυνηρή παράταση της κρίσης για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα, μέσα στην πιο δυσκολη διεθνή συγκυρία, ανακτά με γρήγορα βήματα τη χαμένη της αξιοπιστία και δυναμώνει κάθε μέρα την οικονομία της. Στόχος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι όλες αυτές τις επιτυχίες να τις αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο προς όφελος των πολιτών, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα τους για να αντιμετωπίσουμε έτσι με μόνιμο τρόπο τις συνέπειες των κρίσεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Η Μαρία Συρεγγέλα νέα Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

Peristeri News

Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ όχι να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κερδίσει τη ΝΔ

Peristeri News

Επιστρέφει στην πολιτική ο Ανδρέας Λοβέρδος

Peristeri News

Leave a Comment