Δημοτικά

Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για το εργατικό ατύχημα στο Δήμο Περιστερίου

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι», μέσω του γραφείου τύπου, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τον τραυματισμό εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Περιστερίου, εκφράζοντας στην συμπαράσταση προς τους εργαζομένους και ενημερώνει πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει συζήτηση  με την κοινωνία και επιστημονικούς φορείς, για το φλέγον θέμα της προστασίας της υγείας των εργαζόμενων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Περιστέρι και ο υπ. δήμαρχος Θανάσης Καποτάς, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους  του Δήμου στον τομέα καθαριότητας, που έχουν τραυματιστεί το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ιδιαίτερα στον εργαζόμενο που αυτή τη στιγμή είναι νοσηλευόμενος έπειτα από πτώση σε απορριμματοφόρο.

Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, εκθέτουν τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στο πράσινο κ.α σε κινδύνους, ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου οφείλει να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων , όσο και μέσα στο Γκαράζ του Δήμου όπου λειτουργεί Σταθμός Μεταφοράς Απορριμμάτων χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, που και εκεί στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα.

Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα συζήτηση  με την κοινωνία και επιστημονικούς φορείς, για το φλέγον θέμα της προστασίας της υγείας των εργαζόμενων, αλλά και των περίοικων, από τις επιπτώσεις της λειτουργίας του   Συμπιεστή  Απορριμμάτων  μέσα στο κέντρο της πόλης, στο Άλσος Περιστερίου.

Related posts

Περιστέρι: Ημερίδες του Δήμου στα σχολεία για τους κινδύνους του διαδικτύου

Peristeri News

Ποιος σπουδαίος τραγουδιστής έρχεται στο Περιστέρι στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Peristeri News

Ριζική ανανέωση στο Θέατρο «Πολιτών» του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment