PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι Αγανακτισμένοι της Ευρώπης ενώνουν τις φωνές τους


Οι κινητοποιήσεις αυτές αποκτούν σήμερα πανευρωπαϊκή διάσταση, καθώς μέσω των κοινωνικών δικτύων του Ίντερνετ απευθύνεται κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Τη «φωνή» τους με όλους τους Ευρωπαίους θα ενώσουν σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, που συγκεντρώνονται σε κεντρικές πλατείες όλης της χώρας για πέμπτη ημέρα. Οι κινητοποιήσεις αυτές αποκτούν σήμερα πανευρωπαϊκή διάσταση, καθώς μέσω των κοινωνικών δικτύων του Ίντερνετ απευθύνεται κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Χιλιάδες Έλληνες διαδηλωτές κατέκλυσαν και χθες την πλατεία Συντάγματος, το Λευκό Πύργο και άλλα σημεία σε δεκάδες ελληνικές πόλεις. Ορισμένοι εξ αυτών παραμένουν στα σημεία συγκέντρωσης όλο το 24ωρο, διανυκτερεύοντας σε σκηνές ή υπνόσακους. Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» τάχθηκε χθες και ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ότι οι συγκεντρώσεις αποτελούν «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική.

Εν τω μεταξύ, στη σελίδα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» στο Facebook, δεν έχουν σταματήσει τα σχόλια νέων υπέρ των κινητοποιήσεων. «Δεν είναι λίγο αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα. Παρακινείστε κι άλλους! Κάθε ημέρα περισσότεροι…!» γράφει ο Κ.Ζ.

Ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζει και η σελίδα της «Ευρωπαϊκής Επανάστασης», που δημιούργησαν Έλληνες και Ισπανοί. Μέσω της συγκεκριμένης σελίδας, οι Ευρωπαίοι καλούνται να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για σήμερα στις κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας […]» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρεται στη σελίδα, η οποία αριθμεί πάνω από 70.000 μέλη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment