PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι «Αγανακτισμένοι» τα μαζεύουν από την Πουέρτα ντελ Σολ


Το τέλος της κατάληψης στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης αποφάσισαν οι Ισπανοί.

Το τέλος της κατάληψης στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης αποφάσισαν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», που υπήρξαν οι εμπνευστές του κινήματος που ζούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και στην Ελλάδα.

Έπειτα από σχεδόν 25 μέρες συγκεντρώσεων και μια θυελλώδη «λαϊκή συνέλευση» που κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες, αποφάσισαν να μαζέψουν και τις λίγες σκηνές που είχαν απομείνει στην φημισμένη πλατεία.

Γεγονός είναι άλλωστε ότι μετά από τόσες ημέρες, το κίνημα είχε ατονήσει, καθώς μόνο μερικές δεκάδες Ισπανοί είχαν απομείνει να διανυκτερεύουν εκεί.
Ωστόσο, και οι συγκεκριμένοι αντιμετώπιζαν πλέον προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Τελικά, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, πάνω στην λογική ότι «ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό».

Πάντως, το κίνημα των αγανακτισμένων αποφάσισε μεν να ξεστήσει τις σκηνές και να σταματήσει την κατάληψη της Πουέρτα ντελ Σολ, που έτσι “απελευθερώνεται”, αποφάσισε ωστόσο να συνεχίσει την διαμαρτυρία του με άλλους τρόπους, όπως μεγάλες συγκεντρώσεις στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου, καθώς και στις 19 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment