Δημοτικά

«Οδοιπορικό»: Πρόληψη και αντιμετώπιση της γεροντικής άνοιας και της νόσου Αlzheimer

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», σε συνεργασία με τον κ. Νικόλαο Κουβαρδά-Μακρίδη, διπλωματούχο Συνθέτη-Μουσικοπαιδαγωγό και Εισηγητή Μουσικοθεραπείας, υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΞΑΚΟΥΣΤΗ» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γεροντικής άνοιας και της νόσου Αlzheimer.

Το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη του Δήμαρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και την επιστημονική επιμέλεια του Γεώργιου Μπεκιάρη, εντεταλμένου σύμβουλου για θέματα υγείας του Δήμου και Προέδρου του Οδοιπορικού.  Τον συντονισμό του εν λόγω προγράμματος για το Κέντρο Πρόληψης έχει η Μαρία Πελεκανάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη.

Το πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία, στα μέλη του 8ου ΚΕΦΙ Περιστερίου και βασίζεται στη μουσική χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η γνώση της, οι μουσικές δεξιότητες ή το ταλέντο. Πρόκειται για ένα ευχάριστο, μουσικό παιχνίδι όπως χαρακτηριστικά λένε οι συμμετέχοντες.

Η μουσική αποτελεί το εργαλείο για τη διατήρηση και ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας.

Μέσω των μουσικοθεραπευτικών τεχνικών, ο εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος, μουσικός επιτυγχάνει:

Α. Τον εντοπισμό της γεροντικής άνοιας και νόσου Alzheimer.

B. Την αντιμετώπιση.

Ουσιαστικής σπουδαιότητας αποτελεί η επιβράδυνση της εξελικτικής πορείας της νόσου.

Περιλαμβάνει ένα ατομικό τεστ διάρκειας 30 λεπτών και 10 συνεδρίες σε πλαίσιο ομάδας των 6 ατόμων διάρκειας 45 λεπτών.

Το Τεστ και πρόγραμμα «ΞΑΚΟΥΣΤΗ» απευθύνεται σε κάθε δημότη Περιστερίου, προληπτικά άνω των 45 ετών, καθώς και σε άτομα που έχουν ιστορικό Γεροντικής Άνοιας και Alzheimer μέσα στην οικογένειά τους ή έχουν υποστεί κάποιο καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Παρέχεται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά πρέπει να κλείσουν ατομικό ραντεβού ώστε να συμπληρωθεί το ατομικό τεστ και στη συνέχεια θα ενημερωθούν για την ακριβή ημέρα και ώρα των ομαδικών συνεδριών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Οδοιπορικού 2105786888 ή ηλεκτρονικά στο email του Κέντρου kp.odiporiko@yahoo.gr

Related posts

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Επίσκεψη Πιερρακάκη στο Περιστέρι – Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις ψηφιακές υπηρεσίες

Peristeri News

Οι τραγουδιστές που θα συμμετέχουν στη συναυλία Αλληλεγγύης & Ανθρωπιάς στο Άλσος Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment