PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Οδοιπορικό»: Ομάδες Ψυχολογικής Υποστήριξης και Διαχείρισης Άγχους


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» στα πλαίσια των προληπτικών του παρεμβάσεων, διατηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, οργανώνει ομάδα ψυχολογικής ενίσχυσης των μελών της τοπικής κοινότητας.

Στην Ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας προσωπικών προβλημάτων και βιωμάτων.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (7 άτομα), ανεξαρτήτου ηλικίας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα υλοποιείται ανά δεκαπενθήμερο και θα ολοκληρωθεί σε εφτά συναντήσεις. Θα ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00μμ. Κάθε συνάντηση θα διαρκεί μιάμιση ώρα.

Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οδοιπορικού, κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τη σχετική αίτηση στο email του Οδοιπορικού  kp.odiporiko@yahoo.gr έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για τη συμμετοχή τους.

Όλες οι δράσεις του Οδοιπορικού υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Κέντρου 2105786888 και email kp.odiporiko@yahoo.gr

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους «Re-Set» 2020

Το πρόγραµµα Re-Set είναι ένα οµαδικό πρόγραµµα βιωµατικού χαρακτήρα, για ενήλικες, που στόχο έχει να ενδυναµώσει τους συµµετέχοντες στο να αντιµετωπίσουν το στρες, το άγχος, συµπτώµατα κατάθλιψης που ενδεχοµένως να παρουσιάζουν.

Σκοπός του προγράµµατος είναι η βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υγείας των συµµετεχόντων µέσα από την απόκτηση δεξιοτήτων (επίγνωση εαυτού, τεχνικές αποφόρτισης και επίλυσης προβληµάτων).

Το πρόγραµµα θα υλοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήµου Περιστερίου “Οδοιπορικό” (Κ. Κρυστάλλη 49), πλησίον Μετρό Αγ. Αντωνίου, για έξι (6) Τετάρτες (10:00-11:30).

Ηµεροµηνίες διεξαγωγής προγράµµατος:
4,11,18,25 Νοεµβρίου, 2 και 9 Δεκεµβρίου 2020.

Τον συντονισµό της οµάδας θα έχει η κα. Κέλλυ Σταυρoπούλου, Ψυχολόγος MSc, µέλος της επιστηµονικής οµάδας του Οδοιπορικού.

Λόγω των αυξηµένων µέτρων ασφαλείας για την προστασία των συµµετεχόντων από τον COVID-19 η οµάδα θα αποτελείται από 6 άτοµα. Στην περίπτωση που η ζήτηση για συµµετοχή στην οµάδα είναι µεγάλη, το “Οδοιπορικό” θα πραγµατοποιήσει και επιπλέον οµάδα.

Δηλώσεις συµµετοχής: Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να συµπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση τους στο email του Κέντρου (kp.odiporiko@yahoo.gr) µέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Οι συµµετέχοντες θα ενηµερωθούν τηλεφωνικά την Δευτέρα 2 Νοεµβρίου 2020. Η συµµετοχή στην οµάδα καθώς και σε όλες τις δράσεις του “Οδοιπορικού” είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment