PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οδηγίες για την υποβολή αποδείξων



Σε εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι οι φορολογούμενοι μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις θα αποστείλουν στις εφορίες φάκελο με όλες τις αποδείξεις δαπανών τους στον οποίο θα αναγράφεται το συνολικό ποσό και ο αριθμός τους.

Διευκρινίσεις για τη νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος και τα ποσά των αποδείξεων που απαιτείται να προσκομισθούν από τους φορολογούμενους ανάλογα με το εισόδημα τους για να ωφεληθούν από την έκπτωση όλου του αφορολόγητου ποσού δίνει με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς όλες τις εφορίες της χώρας.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι οι φορολογούμενοι μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις θα αποστείλουν στις εφορίες φάκελο με όλες τις αποδείξεις δαπανών τους στον οποίο θα αναγράφεται το συνολικό ποσό και ο αριθμός τους.

Το αφορολόγητο ποσό ορίζεται στα δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ για όλους τους φορολογουμένους. Για ατομικό εισόδημα μέχρι έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών.

Για την αναγνώριση των αποδείξεων από τη Φορολογική Αρχή απαιτείται να διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο ΑΦΜ αυτής, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.

Σε περίπτωση κατά την οποία η απόδειξη δεν είναι τυπωμένη με έντονα στοιχεία και πιθανολογείται η πλήρης εξαφάνισή τους ο φορολογούμενος πρέπει να επαναλάβει τα προαναφερθέντα στοιχεία (επωνυμία της επιχείρησης, ΑΦΜ, ημερομηνία και ποσά), ούτως ώστε να καθίσταται στη συνέχεια εφικτός ο έλεγχός τους από τη Φορολογούσα Αρχή.

Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις δαπανών σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα ή σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματός του ΔΟΥ στον οποίο θα αναγράφονται:

α. Το ονοματεπώνυμο, και ο ΑΦΜ του υπόχρεου

β. ο αριθμός των αποδείξεων και

γ. το συνολικό ποσό αυτών Ο φάκελος θα παραμένει κλειστός στη ΔΟΥ μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων θα ανοιχθούν και θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος με οδηγίες της Διοίκησης που θα δοθούν στο χρόνο εκείνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment