PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ας μην με ψηφίσουν όσοι θέλουν σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ – Κεντροαριστεράς


Αν κάποιος από τους πολίτες πιστεύει σε ένα εγχείρημα ένωσης ΣΥΡΙΖΑ- Κεντροαριστεράς, στην εκλογή προέδρου δεν μπορεί να ψηφίσει εμένα, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Προσθέτει ωστόσο ότι «όσοι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. ψήφισαν Ν.Δ. χωρίς να έχουν ιδεολογική συγγένεια με αυτή, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έμειναν σπίτια τους στηρίζοντας την αποχή, για όλους αυτούς, είμαι εδώ ώστε μαζί να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική, πλειοψηφική συμμαχία».

Υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους πολλούς, τονίζοντας ότι «το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, η Διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο οικονομικός εισαγγελέας αποτελούν πολιτικές επιλογές που θεσμοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» και σημειώνει ότι «η στάση της παράταξής μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, από το 2009 έως σήμερα απέναντι στο λαϊκισμό και στο “σκίσιμο των μνημονίων” εντάσσεται, αν μου επιτρέπετε, σε μια μεταρρυθμιστική νοοτροπία ότι το πολιτικό κόστος είναι ασήμαντο μπροστά στην ευθύνη για τη χώρα».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει ότι ο νέος φορέας «έρχεται να αμφισβητήσει το πλαστό δίπολο που πάει να δημιουργηθεί στη χώρα μας» και υποστηρίζει ότι «ο κόσμος πρέπει σε αυτή τη διαδικασία να στείλει μήνυμα απόρριψης των μηχανισμών και του αρχηγικού κόμματος. Να απορρίψει τη λογική του κόμματος – λαφύρου που εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να εξασφαλίσουν την προσωπική τους επιβίωση».

Αναφερόμενος στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών εκτιμά ότι «για τους εντός Ελλάδος πολίτες η ψηφοφορία και η συμμετοχή από τον καναπέ δεν ενθαρρύνει την ενεργοποίηση της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment