Διεθνή

«Όχι» του Ντάισελμπλουμ στην αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων

Εναντίον της «σκληρής αύξησης» των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες, τάχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin), στο Λουξεμβούργο.

«Η μεταρρύθμιση των κανονισμών του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος θα πρέπει να εστιάσει στο μοντέλο λειτουργίας και αξιολόγησης κινδύνου και όχι στην αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, η Επιτροπή της Βασιλείας διερευνά το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κανονισμών λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με τη συμμετοχή των τραπεζικών αρχών των 30 ισχυρότερων χωρών.

Oι ΗΠΑ προωθούν την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση του κλάδου. «Αυτό δεν έχει νόημα, εγώ έχω μία διαφορετική προσέγγιση» έσπευσε να σχολιάσει ο επικεφαλής του Eurogroup.

Οι διαβουλεύσεις της Επιτροπής αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος του έτους – όταν και ολοκληρώνεται η προθεσμία για τον καθορισμό των νέων τραπεζικών κανονισμών.

Related posts

Οργή και διαδηλώσεις στην Κίνα κατά του lockdown

Peristeri News

Ιταλία: Οκτώ νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία

Peristeri News

Αφγανιστάν: Γυναίκες διαδήλωσαν στην Καμπούλ αποφασισμένες να μην υποκύψουν

Peristeri News

Leave a Comment