PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Όχι» του Ντάισελμπλουμ στην αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων


Εναντίον της «σκληρής αύξησης» των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες, τάχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin), στο Λουξεμβούργο.

«Η μεταρρύθμιση των κανονισμών του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος θα πρέπει να εστιάσει στο μοντέλο λειτουργίας και αξιολόγησης κινδύνου και όχι στην αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, η Επιτροπή της Βασιλείας διερευνά το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κανονισμών λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με τη συμμετοχή των τραπεζικών αρχών των 30 ισχυρότερων χωρών.

Oι ΗΠΑ προωθούν την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση του κλάδου. «Αυτό δεν έχει νόημα, εγώ έχω μία διαφορετική προσέγγιση» έσπευσε να σχολιάσει ο επικεφαλής του Eurogroup.

Οι διαβουλεύσεις της Επιτροπής αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος του έτους – όταν και ολοκληρώνεται η προθεσμία για τον καθορισμό των νέων τραπεζικών κανονισμών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment