Διεθνή

«Όχι» του Ντάισελμπλουμ στην αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων

Εναντίον της «σκληρής αύξησης» των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες, τάχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin), στο Λουξεμβούργο.

«Η μεταρρύθμιση των κανονισμών του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος θα πρέπει να εστιάσει στο μοντέλο λειτουργίας και αξιολόγησης κινδύνου και όχι στην αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, η Επιτροπή της Βασιλείας διερευνά το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κανονισμών λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με τη συμμετοχή των τραπεζικών αρχών των 30 ισχυρότερων χωρών.

Oι ΗΠΑ προωθούν την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση του κλάδου. «Αυτό δεν έχει νόημα, εγώ έχω μία διαφορετική προσέγγιση» έσπευσε να σχολιάσει ο επικεφαλής του Eurogroup.

Οι διαβουλεύσεις της Επιτροπής αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος του έτους – όταν και ολοκληρώνεται η προθεσμία για τον καθορισμό των νέων τραπεζικών κανονισμών.

Related posts

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης

Peristeri News

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν

Peristeri News

Leave a Comment