PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Όχι σε μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής στον Ασπρόπυργο


Ομόφωνα απόφασισε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου στην 4η Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 31-01-2011, αφού συζήτησε ως κατεπείγον το θέμα της ενδεχόμενης κατασκευής μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής Α.Ε. αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την συμπόρευσή του με τις θέσεις του Δήμου Ελευσίνας (18-01-2011) με το παρακάτω κείμενο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το συγκρότημα αυτό ηλεκτροπαραγωγής:

• Δεν συνιστά πράσινη ανάπτυξη, αλλά αντίθετα μας επαναφέρει στη γκρίζα και μαύρη ανάπτυξη που γνώρισε η Δυτική Αττική επί έναν αιώνα.

• Θα δημιουργήσει έναν μόνιμο κώνο καυσαερίων 4,5 εκατ. κυβικών μέτρων την ώρα πάνω από το Θριάσιο Πεδίο.

• Ο κώνος των καυσαερίων θα περιέχει 2.000 τόνους το χρόνο περίπου οξείδια του αζώτου (ΝΟ, ΝΟ2) και θα οδηγήσει σε βέβαιη και μόνιμη υπέρβαση των ορίων ποιότητας του διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2) και του όζοντος (Ο3), σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς και τα μοντέλα ρύπανσης.

• Θα οδηγήσει σε βέβαιη αύξηση του όζοντος σε όλη την περιοχή της Πρωτεύουσας, αφού έχει αποδειχτεί ότι η ρύπανση της περιοχής μας με δύο μηχανισμούς μεταφέρεται στο Λεκανοπέδιο Αθηνών.

• Θα οδηγήσει σε εκπομπή 1,8 εκ.τονους το χρόνο διοξειδίου του άνθρακα (αέριο του θερμοκηπίου), ποσότητα 10-πλάσια από τα σημερινά δικαιώματα της εταιρείας.

• Θα οδηγήσει συνολικά σε ρύπανση της ατμόσφαιρας ισοδύναμης προς την κυκλοφορία 1,8 εκατ. οχημάτων ημερησίως γενιάς 2000 (Euro 3) ή 3,4 εκατ. οχήματα ημερησίως γενιάς 2005 (Euro 4), με διαδρομή 20 χλμ το καθένα στην περιοχή μας.

• Θα προσθέσει νέες ποσότητες στερεών αποβλήτων, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για τα υπάρχοντα στερεά απόβλητα της εταιρείας, τα οποία παράνομα χρησιμοποιούνται σε επιχωματώσεις. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (υπόθεση C-163/03) για την περίπτωση των επιχωματώσεων με απόβλητα της Χαλυβουργικής.

• Θα ρυπάνει τουλάχιστον θερμικά τον Κόλπο της Ελευσίνας, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί θαλάσσια “ευαίσθητη περιοχή”. • Η μονάδα θα κατασκευαστεί στις επιχωματώσεις των 500 στρ. θάλασσας που σκανδαλωδώς απέκτησε το 1974 η εταιρεία και των 150 επί πλέον στρ. που έχει παράνομα επιχωματώσει.

• Ο Δήμος μας – σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους της Δυτικής Αττικής – θα αντιπαλέψει την κατασκευή αυτής της μονάδας με κάθε νόμιμο μέσο, αλλά και με κινητοποιήσεις του λαού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΣΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment