PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τη Συρία


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «κρίσιμες» για τη Συρία, προειδοποιώντας το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και τη Ρωσία ότι «ο κόσμος θα παρακολουθεί» εάν τηρούν τις δεσμεύσεις τους και εφαρμόζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Οι ημέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες, ο κόσμος θα παρακολουθεί», προειδοποίησε ο Ομπάμα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

«Η διακοπή των εχθροπραξιών που θα τεθεί σε ισχύ αύριο (σ.σ. από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ώρα Δαμασκού) είναι ένα κρίσιμο βήμα για να τερματιστεί το χάος» στη Συρία, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όλος ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να γίνει: όλα τα μέρη (σ.σ. που έχουν δεσμευθεί) οφείλουν να τερματίσουν τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, και ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορέσει να διανεμηθεί σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά θα εξαρτηθούν κυρίως από το εάν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους», επέμεινε.

Ομπάμα: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι χαλιφάτο, αλλά συμμορία

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ένα νέο χαλιφάτο, όπως διατείνεται, αλλά μια συμμορία, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα η χώρα του θα υπερισχύσει στον αγώνα εναντίον του Ι.Κ.

«Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το Ι.Κ. δεν είναι χαλιφάτο, είναι συμμορία», είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρξει απολύτως καμία κατάπαυση του πυρός» σε ό,τι αφορά αυτή την τζιχαντιστική οργάνωση: «Σήμερα, έδωσα εντολή στους συνεργάτες μου να ενταθούν οι προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα» για την εξάρθρωση του Ι.Κ., τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, το Ι.Κ. έχει χάσει πάνω από το 40% που κατείχε στο Ιράκ και η οργάνωση αναγκάστηκε να μειώσει τους μισθούς των μαχητών της, κάτι που έπληξε το ηθικό τους. Η ροή ξένων μαχητών που εντάσσονται στις τάξεις των τζιχαντιστών έχει επιβραδυνθεί, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι το Ι.Κ. βρισκεται αντιμέτωπο με ένα κύμα λιποταξιών.

Αναφερόμενος στην αεροπορική επιδρομή της περασμένης εβδομάδας εναντίον ενός στρατοπέδου του Ι.Κ. στη Λιβύη, ο Ομπάμα είπε πως αυτή δείχνει πως η Ουάσιγκτον θα καταδιώξει τους τζιχαντιστές όπου κι αν βρίσκονται.

Δράστες επιθέσεων όπως αυτή του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια είναι δύσκολο να εντοπιστούν και συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τους Αμερικανούς, παραδέχθηκε. «Η μάχη εναντίον του Ι.Κ. είναι δύσκολη, αλλά θα επικρατήσουμε. Θα καταστρέψουμε αυτή τη βάρβαρη τρομοκρατική οργάνωση», κατέληξε ο Ομπάμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment