PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Τάκης Βολιώτης υποψήφιος με το Δ. Κελάφα


Ο Τάκης Βολιώτης είναι αρχιτέκτονας μηχανικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

Ένας ακόμη επιστήμονας και ενεργός πολίτης του Περιστερίου συστρατεύεται στη μεγάλη ενωτική προσπάθειά μας. Ο αρχιτέκτονας Τάκης Βολιώτης είναι γνωστός στο Περιστέρι. Οι γνώσεις του και η εμπειρία του πάνω σε θέματα αρχιτεκτονικής και σύγχρονης πολεοδομίας είναι πολύ σημαντικές για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για να γίνει το Περιστέρι μια πραγματικά σύγχρονη πόλη. Η παράταξη μας είναι περήφανη που το άξιο επιστημονικό δυναμικό της πόλης μας ενώνει τις δυνάμεις του στη μεγάλη μας προσπάθεια.

Σε κοινή τους δήλωση ο Τάκης Βολιώτης και ο Δημήτρης Κελάφας ανέφεραν: «Αγαπούμε το Περιστέρι. Είναι χρέος μας ως κάτοικοι αυτής πόλης να συμβάλουμε ενεργά και να βοηθήσουμε ώστε να υλοποιηθούν όλες απαραίτητες αλλαγές για μια πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής στο Περιστέρι. Ομορφότερες γειτονιές, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας είναι σημαντικοί στόχοι που σκοπεύουμε να επιτύχουμε. Θέλουμε να βάλουμε στην άκρη πολιτικές που είχαν ως σκοπό τα προσωπικά συμφέρονται και όχι τις ανάγκες του πολίτη. Θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για ευτυχισμένους δημότες σε όλο το Περιστέρι. Το χρωστάμε στην πόλη μας. Το οφείλουμε σε όλους τους Περιστεριώτες. Θέλουμε το Περιστέρι να γίνει μια πραγματικά σύγχρονη πόλη».

Βιογραφικό Τάκη Βολιώτη

Γεννήθηκα στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας 13 Μαΐου 1952.

Τέλειωσα δημοτικό και γυμνάσιο στο Περιστέρι Αττικής.

Το έτος 1971 άρχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας (έδρα Αρχιτεκτονικής) στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου δύο εργασίες μου (Αρχιτεκτονική τεχνολογία και χωροταξία) βραβεύτηκαν και παραχωρήθηκαν στην Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.

Την 15η Απριλίου 1977 περάτωσα τις σπουδές μου παίρνοντας το πτυχίο του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.

Αμέσως μετά γράφτηκα στο Πανεπιστήμιο της UNESCO στη Ρώμη όπου φοίτησα για ένα χρόνο για να διατριβώ στην ειδικότητα των αναστηλώσεων αρχαίων μνημείων.

Το έτος 1978 επέστρεψα στην Ελλάδα όπου έλαβα μέρος στις εξετάσεις του πανεπιστημίου Αθηνών για άδεια άσκησης επαγγέλματος με επιτυχία, και από τον Αύγουστο του ίδιου έτους είμαι μέλος του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) με Α.Μ. 27365.

Τον Οκτώβριο, πάντα του ίδιου έτους κατατάχτηκα στον στρατό για την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας 1978-1980 περάτωσα υπό την επίβλεψη μου έργα οδοποιίας και κατασκευές παραθεριστικών κατοικιών αξιωματικών ενόπλων δυνάμεων, τούτα δε ήταν: επαρχιακή οδός Βυτίνας-Αλωνίσταινας μήκους 11km, Δασική οδός Φιδάκια-Αγ.Βλαχέρνας Ευρυτανίας 9km, Σύνδεση Παλαιάς Εθν.Οδού Αθηνών-Λαμίας με Νέο Κρίκελλο (Λαμίας) μήκους 1km, τεχνικά έργα οδών Ρεγγινίου-Μοδίου (Φθιώτιδος) 8km και 4 παραθεριστικές κατοικίες αξιωματικών Ε.Δ. (ΚΑΟΑ) στο Μαλάκι (Πήλιο) του Ν.Μαγνησίας.

Τον Οκτώβριο του 1980 και μετά διετή θητεία πήρα το στρατιωτικό απολυτήριο.

Έκτοτε ασκώ το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού έχοντας εκπονήσει εκατοντάδες Αρχιτεκτονικών μελετών και κατασκευών στο νομό Μαγνησίας με γραφεία που είχα στο Βόλο και στον Αλμυρό καθώς επίσης και στην Αθήνα, με γραφεία στο κέντρο, στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι όπου το διατηρώ μέχρι σήμερα.

Είμαι επίσης εργολήπτης δημόσιων έργων από το 1982 με Α.Μ. 9659 της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων έργων και γνώστης της Ιταλικής-Αγγλικής γλώσσας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment