PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συγκρούσεις στρατού – οπαδών του Ερντογάν


Κατάσταση χάους επικρατεί στην Τουρκία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες ταραχές μπροστά σε αστυνομικά τμήματα, με συγκρούσεις στρατιωτών και οπαδών του Τούρκου προέδρου.

Ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον φανατικών οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ, οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον στρατιωτών φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Το αιματοκύλισμα που ζητούν να αποφευχθεί οι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται πως δεν θα αποφευχθεί, καθώς η κατάσταση, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από μερίδα του στρατού, δείχνει να βγαίνει ολοκληρωτικά εκτός ελέγχου.

Την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο στρατός είπε ότι έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθύν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και στρατού στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ώρα, Βρετανός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και στρατού.

«Υπάρχουν τανκς στους δρόμους. Υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και του στρατού», είπε ο Ντόριαν Τζόουνς μιλώντας στο Sky News, προσθέτοντας πως λέγεται ότι η αστυνομία που περιφρουρεί το προεδρικό παλάτι έχει αφοπλιστεί.

«Έχω μιλήσει με φίλους σε ολόκληρη την πόλη και κάποιοι αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί στους δρόμους», συμπλήρωσε ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment