PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη


Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα φαίνεται πως οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να είναι ενοχλημένος.

Την ενόχληση του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ακύρωσε την συνάντηση τους που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη (28.11.2023).

“Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί”, αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνεχίζει: “Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του, δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων”.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνάντηση που επρόκειτο να έχει αύριο στη Ντάουνιγνκ Στριτ με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να θέσει στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως είπε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Θεωρούμε ότι τα γλυπτά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και ότι ουσιαστικά εκλάπησαν, άρα αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα ζήτημα ιδιοκτησίας, το ζήτημα είναι η επανένωσή τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, λίγες ώρες μετά την άφιξη του στο Λονδίνο.

«Είναι σαν να σας έλεγα να κόψετε τη Μόνα Λίζα στη μέση και θα έχετε τη μισή στο Λούβρο και τη μισή στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτό ακριβώς συνέβη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και γι’ αυτό συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση για μία συμφωνία που θα είναι ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου, αλλά που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα και να τα εκτιμήσει ο κόσμος στο αρχικό τους περιβάλλον» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχει σημειωθεί τόση πρόοδος όσο θα ήθελε στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση θα επιμείνει σε αυτές τις συζητήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Peristeri News

Leave a Comment