PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Σόρος προτείνει 50% εθελοντικό κούρεμα στο ελληνικό χρέος


Ο γνωστός επενδυτής Τζορτ Σόρος εκτιμά σε συνέντευξη του πως θα πρέπει να γίνει εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους που θα φτάσει στο 50%, αμέσως μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Ο γνωστός επενδυτής Τζορτ Σόρος εκτιμά σε συνέντευξη του πως θα πρέπει να γίνει εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους που θα φτάσει στο 50%, αμέσως μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης. Παράλληλα προτείνει την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ.Σόρος υποστηρίζει πως για να πραγματοποιηθούν αυτά θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστούν δυο προϋποθέσεις. Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά η εθελοντική μορφή της αναδιάρθρωσης, προκειμένου να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του «Το ελληνικό χρέος χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, διότι είναι πολύ μεγάλο. Αν είναι εφικτό, αυτό θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, ώστε να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Θα μπορούσε να γίνει με την έκδοση νέων ομολόγων που θα έχουν την εγγύηση του EFSF.

Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, αλλά θα πρέπει να λάβει μέτρα».

Στη συνέχεια ο κ. Σόρος τονίζει τη σημασία να αποτραπεί μια ενδεχόμενη κατάρρευση τραπεζών, «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί με τη συνεισφορά του EFSF και να υπάρξει εγγύηση για τις καταθέσεις στα τραπεζικά ιδρύματα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment