PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Σωκράτης Φάμελλος θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επικυρώθηκε στη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τον κ. Φάμελλο για το έργο που έχει φέρει μέχρι τώρα σε πέρας και του ζήτησε να συνεχίσει το έργο του ως πρόεδρος της ΚΟ.

«Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και μεγάλη ευθύνη με συλλογικότητα», ακούστηκε να απαντά ο Σωκράτης Φάμελλος. «Έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο και στους χιλιάδες ψηφοφόρους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνεται πως ο κ. Φάμελλος ανέλαβε τα καθήκοντα του επικεφαλής της ΚΟ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε από χθες τις πρώτες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Χρέη διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης. Η πρώην βουλευτής του κόμματος και δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη θα είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Κασσελάκης θα δημιουργήσει ένα επιτελείο με στελέχη τα οποία συστρατεύτηκαν μαζί του και μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη τον πρώτο καιρό, μέχρι να κάνει ανοίγματα και στα υπόλοιπα μέλη.

Καταρχάς θα αξιοποιήσει σίγουρα τον Νίκο Παππά, ο οποίος μπορεί να ήταν αντίπαλός του στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο εξαρχής στάθηκε στο πλευρό του και γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο κ. Παππάς θα προταθεί από τον πρόεδρο για τη νευραλγική θέση του γραμματέα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κασσελάκης τον ανέβασε χθες το βράδυ μαζί του στην εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις.

Μαζί με τον νέο πρόεδρο συμπορεύτηκαν από νωρίς επίσης ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης που συμμετείχε και στο προεκλογικό σποτ που γυρίστηκε στη Μακρόνησο και η Δώρα Αυγέρη που συνέδραμε στο κομμάτι της επικοινωνίας. Μάλιστα ως δημοσιογράφος διατηρεί άριστες σχέσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προαλείφεται για εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ρόλο – κλειδί θα έχει και ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Βασίλης Κόκκαλης που συνόδευσε τον νέο πρόεδρο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας. Αυτοί οι τέσσερις θα αποτελέσουν τον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Κασσελάκη.

Μαζί του τάχθηκαν όμως επίσης ο Γιώργος Τσίπρας που άλλωστε τον στήριξε και στα τηλεοπτικά πάνελ, ο Πέτρος Παππάς που επίσης έκανε δηλώσεις υπέρ του υποψηφίου, η Θεοδώρα Τζάκρη που αναμένεται να διατηρήσει τη θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου (ωστόσο δεν ξέρουμε εάν θα συμβεί το ίδιο και με τον έτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νάσο Ηλιόπουλο που ανήκε στο «στρατόπεδο» της Έφης Αχτσιόγλου), ο Παύλος Πολάκης που ήταν ίσως ο πρώτος που πίστεψε τόσο πολύ στον εξ Αμερικής νεαρό επιχειρηματία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού που επίσης χθες το βράδυ πανηγύριζε έξω από τα γραφεία του κόμματος και η Χαρά Καφαντάρη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment