PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο Ρουβίκωνας δημοσιοποίησε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών


Έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με την ένδειξη «απόρρητο» δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το έγγραφο, με ημερομηνία 26 Ιουλίου, απευθύνεται στην ΕΛΑΣ και κοινοποιείται στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Το ΥΠΕΞ ζητεί ενημέρωση για την πρόσφατη επίθεση της εν λόγω ομάδας στην τουρκική πρεσβεία, δεδομένου ότι προηγήθηκε ρηματική διακοίνωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Το ΥΠΕΞ επισημαίνει την ανάγκη «ιδιαίτερης επαγρύπνησης» για την ασφάλεια της πρεσβείας, της πρεσβευτικής κατοικίας, των προξενικών Αρχών της Τουρκίας, του γραφείου στρατιωτικών ακολούθων, του γραφείου εμπορικού ακολούθου Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και του γραφείου πρεσβείας αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Αθήνα.

Ο Ρουβίκωνας, επικαλείται και άλλο έγγραφο -που όμως δεν δημοσιεύει- σύμφωνα με το οποίο, η τουρκική πρεσβεία καταγγέλλει πως η Αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την αποτροπή της επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών.

Γι’ αυτό φέρεται να ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών «να μεσολαβήσει στις ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων».

Η ομάδα υποστηρίζει ότι «την ώρα της παρέμβασης, τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου», αλλά τα μέλη της διέφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας ακολούθησε η σύλληψη του νεαρού, που κατά την ΕΛΑΣ είναι ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment