PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στο Δίκτυο Γυναικών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Στην πολυπλοκότητα του ρόλου της γυναίκας και στον υψηλό βαθμό δυσκολιών που αντιμετωπίζει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας.

Στην πολυπλοκότητα του ρόλου της γυναίκας και στον υψηλό βαθμό δυσκολιών που αντιμετωπίζει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά τη συνάντηση του Δικτύου Γυναικών του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τα βαριά πλήγματα που έχει επιφέρει ο νεοφιλελευθερισμός στη σύγχρονη γυναίκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε στο παρελθόν ένα οικονομικό σύστημα και ένας κοινωνικός πολιτισμός δεν χρησιμοποίησαν, κακοποίησαν και απαξίωσαν με τόσους πολλούς τρόπους, τη γυναίκα, από το Αφγανιστάν ως το Χόλιγουντ και από την Ευρώπη ως την Αφρική». Τόνισε επίσης, ότι με την πρόσφατη οικονομική κρίση «έχει ξεκινήσει για την Ελλάδα μια άνευ προηγουμένου κοινωνική κατεδάφιση, κατά την οποία η επισφαλής εργασία, η μερική απασχόληση, που συνιστά τη σκληρότερη μορφή εκμετάλλευσης, αφορά σε σημαντικά μεγάλο βαθμό τις γυναίκες».

Στη διήμερη συνάντηση του Δικτύου γυναικών του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Γερμανία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Φιλανδία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Εκ μέρους του ΣΥΝ συμμετείχαν επίσης τα στελέχη του κόμματος Πάνος Τριγάζης και Ελένη Πορτάλιου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment