PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Πούτιν θέλει να προσελκύσει ξένους επιστήμονες στη Ρωσία


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση ξένων επιστημόνων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Πρέπει να διασφαλιστεί μια αλλαγή στις προσεγγίσεις για την εφαρμογή μέτρων με στόχο την προσέλκυση κορυφαίων ξένων επιστημόνων σε ρωσικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κρατικά ερευνητικά κέντρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ενέκρινε έναν κατάλογο σχετικών προτάσεων κατά την κοινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου και του Προεδρικού Συμβουλίου για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, με στόχο την επιτάχυνση της βιομηχανικής τεχνογνωσίας στη χώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη «να δημιουργηθούν συνθήκες για την προσέλκυση κορυφαίων επιστημόνων, μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων ερευνητών, τόσο μεταξύ των ξένων πολιτών, όσο και από Ρώσους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό»

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, στόχος είναι να υλοποιηθεί αυτή η οδηγία του Ρώσου προέδρου πριν από την 1η Σεπτεμβρίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment