PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Πούτιν νικητής στις τοπικές εκλογές



Το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε στις κύριες αναμετρήσεις των τοπικών εκλογών χθες, σε 77 περιφέρειες της χώρας.

Το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε στις κύριες αναμετρήσεις των τοπικών εκλογών χθες, σε 77 περιφέρειες της χώρας. Το κόμμα διατήρησε, όπως αναμενόταν, τις πέντε θέσεις κυβερνητών – σε σύνολο 83 στη χώρα – που εκλέχθηκαν με άμεση ψηφοφορία, για πρώτη φορά από το 2005.

Η αρχή της εκλογής των κυβερνητών, που ως τώρα διορίζονταν από το Κρεμλίνο, ίσχυσε και πάλι από τον περασμένο χειμώνα λόγω της δυσαρέσκειας που προκλήθηκε στη χώρα από τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2011, όμως με ένα αυστηρό πλέον σύστημα επιλογής των υποψηφίων από τις τοπικές συνελεύσεις.

Μεταξύ των άλλων σημαντικών αναμετρήσεων της Κυριακής, η αντίπαλος του Πούτιν και οικολόγος ακτιβίστρια Εβγκένια Τσιρίκοβα, η οποία διεκδικούσε τη δημαρχία του Χίμκι, προαστίου της Μόσχας που εδώ και μήνες βρίσκεται στο κέντρο μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις Αρχές και την αντιπολίτευση, ηττήθηκε με διαφορά από τον κυβερνητικό υποψήφιο. Ο προσωρινός δήμαρχος, Όλεγκ Σάχοφ (Ενωμένη Ρωσία), κέρδισε τις δημοτικές εκλογές με σχεδόν το 48% των ψήφων, έναντι 17% για την Τσιρίκοβα, η οποία έκανε λόγο για απειλές εναντίον των παρατηρητών.

Στις καταγγελίες για παρατυπίες, επισημαίνονται αυτές:

Α) της ρωσικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Golos, που υποστηρίζει ότι «περισσότερες από χίλιες παρατυπίες επισημάνθηκαν από τους ανταποκριτές της ή από χρήστες του Internet» και οι οποίες αναφέρονται σε έναν διαδραστικό «χάρτη των παραβιάσεων».

Β) της περιφέρειας του Μπριάνσκ, όπου ο κυβερνήτης της «Ενωμένης Ρωσίας», Νικολάι Ντέινι, διατήρησε τη θέση του με 67,04% των ψήφων, το Κομμουνισιτκό Κόμμα κατήγγειλε «μαζική νοθεία». Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκέντρωσε 29,13% των ψήφων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Leave a Comment