PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει αναβολή των αμερικάνικων εκλογών


Να αναβληθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία της Covid-19.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος θέτει ζήτημα αναξιοπιστίας εξαιτίας της επιστολικής ψήφου, και αναρρωτιέται αν γι’αυτό το λόγο θα πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου του 2020.

«Με την επιστολική ψήφο οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και ψευδείς εκλογές στην Ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Να καθυστερήσουμε τις εκλογές μέχρι οι πολίτες να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια;», έγραψε χαρακτηριστικά.


Σε αμέσως προηγούμενη ανάρτησή του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η επιστολή ψήφος αποδεικνύεται ήδη ότι είναι «σκέτη καταστροφή».

«Ακόμη και οι περιοχές όπου δοκιμάστηκε είναι εκτός ελέγχου.

Οι Δημοκρατικοί μιλούν για ξένη επιρροή στην ψηφοφορία, αλλά γνωρίζουν ότι η ψηφοφορία μέσω εκλογικής ψήφου είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρέμβουν ξένες χώρες στον αγώνα. Ακόμα και πέρα από αυτό, δεν υπάρχει ακριβής καταμέτρηση», έγραψε ο Τραμπ.


Πάντως, οποιαδήποτε τέτοια κίνηση περί αναβολής των εκλογών, θα απαιτούσε αλλαγή ομοσπονδιακού νόμου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσει από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκτός από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Πολλές Πολιτείες θέλουν να διευρύνουν το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο, ούτως ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν τον συγχρωτισμό στα εκλογικά κέντρα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Αρκετές επιτρέπουν ήδη την ψήφο διά αλληλογραφίας εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχουν καταγράψει σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά.

Μάλιστα, στις αρχές του μήνα, έξι αμερικανικές πολιτείες – η Καλιφόρνια, η Γιούτα, η Χαβάη, το Κολοράντο, το Όρεγκον και η Ουάσιγκτον- σχεδίαζαν να διεξαγάγουν εκλογές μόνο μέσω επιστολικής ψήφου φέτος τον Νοέμβριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ τάσσεται κατά της επιστολικής ψήφου, η οποία προβλέπεται ήδη από το αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Φέτος, ωστόσο, προβλέπεται να αυξηθεί εξαιτίας της ανησυχίας για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον περασμένο Μάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει δύο αναρτήσεις στο Twitter, υποστηρίζοντας πως η επιστολική ψήφος θα αποτελέσει τον «Δούρειο ίππο» για τη νοθεία στις επικείμενες εκλογές:

«Δεν υπάρχει περίπτωση (ΚΑΜΙΑ!) η επιστολική ψήφος δεν θα είναι παρά ξεκάθαρη απάτη. Οι ψήφοι θα κλαπούν, οι κάλπες θα παραποιηθούν ακόμη και θα τυπωθούν παράνομα και θα υπογραφούν εσφαλμένα. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια στέλνει ψηφοδέλτια σε εκατομμύρια ανθρώπων, οποιοσδήποτε μένει στην Πολιτεία, ανεξάρτητα ποιος είναι ή πως έφτασε εκεί, θα πάρει ένα. Αυτό θα ακολουθηθεί από επαγγελματίες που θα λένε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ψηφίσει ποτέ πριν, πως και για ποιον να ψηφίσουν. Αυτές είναι υποκινούμενες εκλογές. Ποτέ!», είχε γράψει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment