PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Ν. Ανδρουλάκης επαναφέρει τις γερμανικές αποζημιώσεις


Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανάφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη επίσκεψη στα Καλάβρυτα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις σχετικά και με άλλα θέματα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής

«Η περιοχή σας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση. Κεντρικός στόχος του προγράμματός μας είναι μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν τα ελληνόπουλα στην περιφέρεια» είπε αρχικά.

Επίσης ανέφερε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «Να χτίσουμε μία νέα περιφερειακή ανάπτυξη, διότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η δημογραφική συρρίκνωση, ιδιαίτερα σε ορεινούς δήμους, όπως είναι ο Δήμος Καλαβρύτων».

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα του ναζισμού, τη θηριωδία στα Καλάβρυτα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι: «έχουμε χρέος ως πατριώτες να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Γιατί διατηρούν ζωντανή και την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ιδέες απέναντι στο ναζισμό, στο νεοναζισμό, που οδηγούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έχουμε επίσης χρέος, βάσει του πλαισίου που έθεσε η Βουλή των Ελλήνων πριν από μερικά χρόνια, να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους και η απόφαση για τις γερμανικές επανορθώσεις. Είναι εθνικό αίτημα και πρέπει να το ακούσει με σεβασμό η γερμανική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment