PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα


Ο Μίλτος Τεντόγλου, έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με μια απίθανη πτήση στο έκτο και τελευταίο άλμα του, προσγειώθηκε στα 8,41 μέτρα και σήκωσε την ελληνική σημαία στο Τόκιο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, για πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τεντόγλου, που μετέβη στην Ιαπωνία με την κορυφαία εφετινή επίδοση (8,60μ.) στον κόσμο, εκκίνησε για την τελευταία προσπάθειά του από την τέταρτη θέση έχοντας καλύτερο άλμα έως εκείνο το σημείο τα 8,15 μέτρα, αλλά δεν λύγισε από το άγχος.

Αντιθέτως, η μειονεκτική θέση που βρισκόταν γιγάντωσε τη θέλησή του, ατσάλωσε το φρόνημά του και με μια προσπάθεια πρωταθλητή κλάσης προσπέρασε τους δύο Κουβανούς και τον Ισπανό (Κάσερες, 8,18μ.) που βρίσκονταν μπροστά του χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, μετά από εκείνο του Στέφανου Ντούσκου.

Ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από την Κούβα συμβιβάστηκε εν τέλει με το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο συμπατριώτης του, Μάικελ Μάσο, θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Ετσεβαρία πήρε το προβάδισμα με άλμα 8,41 μέτρα στην τρίτη προσπάθειά του, επίδοση την οποία ισοφάρισε ο Τεντόγλου στο τελευταίο άλμα του, έχοντας όμως καλύτερη επόμενη προσπάθεια (8,15 έναντι 8,09) από τον Κουβανό.

Ο Ετσεβαρία, που αγωνιζόταν «λαβωμένος» μετά το τρίτο άλμα, ξεκίνησε για την τελευταία προσπάθειά του μετά το 8,41 του Έλληνα Ολυμπιονίκη αλλά δεν κατάφερε καν να κάνει άλμα, καθώς έδειξε να παθαίνει τράβηγμα στη διαδρομή προς τη βαλβίδα και σταμάτησε την προσπάθειά του, συμβιβαζόμενος με τη δεύτερη θέση.

Από την πλευρά του, ο Μάσο έβαλε από νωρίς το ρυθμό του αγώνα με ένα πρώτο άλμα στα 8,21 μέτρα, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για το χάλκινο μετάλλιο.

Δείτε το βίντεο με το χρυσό άλμα:

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο Έλληνας αθλητής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε τόσο στα πρώτα κακά άλματά του, όσο και στο τελευταίο που τον ταξίδεψε στη κορυφή του βάθρου.

«Δεν το περίμενα να κερδίσω με αυτό το τρόπο. Σήμερα ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες μου, ήταν χάλια».

Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβάνο που η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Στην τελευταία μου προσπάθεια προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω. Στις προηγούμενες μάλλον το σκεφτόμουν περισσότερο και δεν μπορούσα να το βρω».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment