PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Μίκης Θεοδωράκης εγκαταστάθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους



Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μετά την άρνηση του τελευταίου να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για την αυριανή συγκέντρωση της οργάνωσης «Σπίθα».

Ο συνθέτης που εγκαταστάθηκε ήδη στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Ένα έχει να κάνει ο δήμαρχος να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος. Αυτό ανήκει -η πλατεία Αριστοτέλους- σε εμάς. Ανήκει στον ελληνικό λαό, ανήκει σε εσένα και εμένα.

Ήρθα για να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου έναν από τους 10 εκ. ιδιοκτήτες της Ελλάδας, είμαι συνιδιοκτήτης αυτής της Ελλάδας. Δεν μπορεί κανένας να με βγάλει από εδώ πέρα.

Μας στέλνει λέει στα θυμαράκια. Να πάμε στα πάρκα, στο αεροδρόμιο. Θα μας στείλει στην Χαλκιδική σε λίγο. Όχι εδώ θα μείνουμε. Εδώ θα είμαι όσο αντέξω. Θα είμαι και αύριο το πρωί εδώ.»

Από την άλλη ο Γιάννης Μπουτάρης, καλεσμένος σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, απάντησε πως «Όλη αυτή η ιστορία για το αν θα μιλήσει ή όχι ο Μίκης Θεωδοράκης στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι έως και αστεία.

Δεν του αρνήθηκα ποτέ να μιλήσει. Σέβομαι την προσωπικότητά του και την καλλιτεχνική και την πολιτική.» είπε και πρόσθεσε «Δεν αμφιβάλλω ότι πρόκειται για έναν από τους συνιδιοκτήτες της Ελλάδας».

Όμως όπως είπε υπάρχει απόφαση για αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, «την οποία και θεωρούμε κόσμημα». Δηλαδή να επιστρέψουμε συγκεντρώσεις που θα επηρεάσουν την αγορά.

Κατέληξε λέγοντας «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι έχω κάνει λάθος αλλά και ο ίδιος ο κος Θεοδωράκης ξέρει πως δεν έχω κάνει. Δεν έχω τίποτα με τους Αγανακτισμένους. Τους καλώ να σεβαστούν την ευταξία της πόλης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Leave a Comment