PeristeriNews.gr
Editorial

Ο Μίκης άφησε παρακαταθήκη


Τη δική του βαριά παρακαταθήκη για τους Έλληνες άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 96 ετών.

Ο Μίκης, όπως είχαμε συνηθίσει να τον λέμε, δεν ήταν ένας συνηθισμένος μουσικός ή πολιτικός. Κατάφερε να αφήσει ιστορία και στις δύο ασχολίες του διότι οι παραστάσεις που είχε αποκομίσει δεν τον άφηναν να κάνει και αλλιώς.

Ο ίδιος μάλιστα είχε πει ότι η ζωή του εξελίχθηκε βάσει όλων αυτών που έζησε και τα βιώματά του ήταν αυτά που τον έκαναν να γράψει την μουσική που όλοι αγαπήσαμε.

Κάθε φόρος τιμής για τον σπουδαίο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι αρκετός.

Τόλμησε να πει σε συνέντευξη του ότι η πατρίδα, που τόσο πολύ αγάπησε, είναι πάνω από κάθε κόμμα.

Δεν ήταν το μόνο σπουδαίο που τόλμησε να πει και να κάνει ο Μίκης αφού αν κάποιος διαβάσει το βιογραφικό του θα δει πολλές σπουδαίες σελίδες στο βιβλίο της ζωής του.

Σήμερα που ο Μίκης δεν είναι μαζί μας λίγοι είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν με την σπουδαιότητα της ύπαρξης του. Λίγοι θα είναι αυτοί που δεν τον θεωρούν ως έναν από τους πιο σπουδαίους Έλληνες. Ίσως τον σπουδαιότερο της εποχής μας.

Αδιαμφισβήτητα τόσο στην πολιτική όσο και στη μουσική σκηνή της χώρας μας δεν περιμένουμε να συναντήσουμε κάποιον που να τον αγγίζει έστω και στο ελάχιστο.

Κλείνοντας την μικρή μνεία μας στο μεγαλείο του Μίκη Θεοδωράκη θα θέλαμε να τον αποχαιρετήσουμε με έναν ύμνο που μας ξυπνά στις δύσκολες ώρες του λήθαργου που διανύουμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment