PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Μακρόν ανέλαβε την προεδρία της Γαλλίας


Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, μετά την προεδρική εκλογή του στις 7 Μαΐου.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έφθασε στις 10:00 στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, όπου τον περίμενε ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους Φρανσουά Ολάντ, για να αναλάβει τα καθήκοντα του όγδοου προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο νεώτερος πρόεδρος που έχουν εκλέξει ποτέ οι Γάλλοι, ηλικίας 39 ετών, περπάτησε αργά πάνω στο κόκκινο χαλί επιθεωρώντας ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς, πριν τον υποδεχθεί ο προκάτοχός του στο πλατύσκαλο του προεδρικού μεγάρου.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μια χειραψία μερικών δευτερολέπτων. Ο Φρανσουά Ολάντ, χαμογελαστός, έβαλε για λίγο το χέρι του στον ώμο του διαδόχου του. Στη συνέχεια οι δυο τους πέρασαν στο προεδρικό γραφείο – το χρυσό σαλόνι του πρώτου ορόφου – για μια συνομιλία.

Παραδοσιακά στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ο απερχόμενος παραδίδει μερικά κρατικά απόρρητα στον διάδοχό του, αρχίζοντας από τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Αμέσως μετά ο Φρανσουά Ολάντ αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Η νέα πρώτη κυρία, η Μπριζίτ Μακρόν, ντυμένη με φόρεμα και σακάκι χρώματος μπλε της λεβάντας, είχε φθάσει λίγα λεπτά νωρίτερα από τον σύζυγό της στην αυλή του προεδρικού μεγάρου.

Εκατοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες που ήταν ανεπτυγμένοι στην αυλή και μέχρι και τις σκεπές του προεδρικού μεγάρου, απαθανάτισαν κάτω από έναν απειλητικό ουρανό αυτή την επίσημη στιγμή της μεταβίβασης της εξουσίας.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας θα διοριστεί τη Δευτέρα και η νέα κυβέρνηση της χώρας μεθαύριο Τρίτη, δήλωσε στο Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στον Μακρόν.

Πριν από μία εβδομάδα ο ανεξάρτητος κεντρώος Μακρόν κέρδισε με 66% των ψήφων τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με αντίπαλο την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment