PeristeriNews.gr
Διεθνή

O κορωνοϊός «σαρώνει», ποιες χώρες έχουν πληγεί περισσότερο


Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται καθημερινά, ο νέος κορωνοϊός… δεν θέλει με τίποτα να αποχωρήσει από τη ζωή μας, την οποία άλλαξε ριζικά από τον περασμένο Μάρτιο, όταν δηλαδή άρχισαν να εξαπλώνονται τα κρούσματα μόλυνσης πέρα από την πόλη Γουχάν της Κίνας, όπου -σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές- εκδηλώθηκε για πρώτη φορά.

Εδώ και αρκετό διάστημα η επιστημονική κοινότητα έκρουε τον «κώδωνα» του κινδύνου αναφορικά με την πιθανότητα έλευσης ενός δεύτερου «κύματος» του θανατηφόρου ιού, ο οποίος δείχνει ότι δυστυχώς ήρθε για να μείνει. Εκτός κι αν η εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προστασίας αντιμετωπιστεί από όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Γης με την σχολαστικότητα και σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια, που απαιτούν οι συνθήκες για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας.

Κάθε μέρα που περνάει, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται

Χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Ινδία, η Γερμανία, δεν σταματούν να προσθέτουν όλο και περισσότερα νέα κρούσματα αλλά και θανάτους, στη λίστα με όσους έχουν μολυνθεί από τον Covid-19. Κάθε μέρα που περνάει, ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, κάνοντας τα πιθανά άσχημα σενάρια από τις επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας -που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί- κάτι παραπάνω από απλά πιθανά.

Ειδικότερα, η Ουκρανία κατέγραψε χθες αριθμό-ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, με 1.592 νέα περιστατικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας και άμυνας. Ο αριθμός των περιστατικών αυξήθηκε απότομα στη χώρα τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς οι Αρχές χαλάρωσαν κάποιους περιορισμούς, επιτρέποντας σε καφέ και εκκλησίες να ξανανοίξουν και σε δημόσια μέσα μεταφοράς να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγιά τους.

Στη Ρωσία, ανακοινώθηκαν σήμερα 5.057 νέα κρούσματα, εξέλιξη που ανεβάζει τον αριθμό των περιστατικών στη χώρα σε 907.758 -ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στον κόσμο. Η ρωσική ομάδα δράσης για τον κορωνοϊό αποκάλυψε ότι 124 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 15.384.

Αλλά και στην Αργεντινή, οι συνέπειες του Covid-19 είναι εξίσου σοβαρές και εγείρουν ανησυχίες, καθώς το ποσοστό θνητότητας μεταξύ των ασθενών ηλικίας άνω των 60 ετών στην Αργεντινή αυξήθηκε στο 10,5%, όπως προειδοποίησε το υπουργείο Υγείας. Το ποσοστό είναι θεαματικά υψηλότερο από τον μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο, που δεν ξεπερνά το 1,9%, τόνισε η Κάρλα Βιτσότι, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 5.213 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού επί συνόλου 268.561 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τον νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη

Ο τραγικός απολογισμός συνεχίζεται με ρυθμούς ιλιγγιώδεις. Η Ινδία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση, με 66.999 νέες να επιβεβαιώνονται τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί πλησίασε έτσι τα 2,4 εκατομμύρια και πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία. Αξίζει , δε να σημειωθεί ότι η Ινδία καταγράφει πάνω από 50.000 μολύνσεις ημερησίως επί 15 συνεχόμενες ημέρες και ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του Covid-19 ξεπέρασε σήμερα τους 47.000, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες τουλάχιστον 1.459 νέους θανάτους με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 166.063, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών Aρχών των πολιτειών.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 51.848 κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να ανέρχεται σε 5,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα στην υφήλιο

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν 1.175 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του Covid-19 και επιβεβαιώθηκαν 55.155 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Με Η Βραζιλία, η χώρα της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα στην υφήλιο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφει επισήμως, έως αυτό το στάδιο, 104.201 θανάτους επί συνόλου 3.164.785 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την ύπουλη επίθεση του θανατηφόρου ιού.

 

Πηγή: naftemporiki

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment