PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Κοέλιο πρότεινε μεγάλο συνασπισμό στην Πορτογαλία


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο, νικητής των βουλευτικών εκλογών και ηγέτης της Κεντροδεξιάς στη χώρα, πρότεινε στον Αντόνιο Κόστα, γενικό γραμματέα του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος, να συμμετάσχει σε μεγάλο συνασπισμό με τα συντηρητικά κόμματα ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία στη χώρα.

«Δεν αποκλείσαμε ποτέ τη συμμετοχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε έναν διευρυμένο κυβερνητικό συνασπισμό, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το CDS», γράφει ο απερχόμενος πρωθυπουργός σε επιστολή του προς τον Αντόνιο Κόστα.

Ο Πέντρο Πάσος Κοέλιο θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέπει τον σχηματισμό «σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης».

Αν και νικητής των εκλογών, ο κ. Κοέλιο δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση παρά με την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ωστόσο οι θέσεις των δύο πολιτικών στρατοπέδων δεν έχουν προσεγγίσει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα αιφνιδίασε την πορτογαλική συντηρητική παράταξη, διεξάγοντας συνομιλίες με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Μπλοκ της Αριστεράς.

Προσεγγίζοντας την Άκρα Αριστερά αντί να διαπραγματευθεί με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, «το Σοσιαλιστικό Κόμμα υιοθετεί μία ακραία θέση που η χώρα δεν κατανοεί», δήλωσε ο Πέντρο Πάσος Κοέλιο, προειδοποιώντας ότι η στάση του «κινδυνεύει να βυθίσει την Πορτογαλία στην αστάθεια και την ακυβερνησία».

Μέχρι στιγμής, ο Αντόνιο Κόστα έχει αποκλείσει τη συμμετοχή του κόμματός του σε έναν μεγάλο συνασπισμό, «εκτός έκτακτου γεγονότος, όπως μία απόβαση Αρειανών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment