PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα



Άστατος αναμένεται σήμερα Κυριακή ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και σε νησιωτικές περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Το άστατο σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι άνοδο, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Τη Μεγάλη Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων μικρής διάρκειας, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Μεγάλη Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς τοπικά έως και 7 μποφόρ, όπου και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Από τη Μ. Τετάρτη και τη Μ.Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί με τις οποίες αστάθειες να εκδηλώνονται στα βόρεια ορεινά με βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο παραμένοντας, ωστόσο, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αμετάβλητος ο καιρός και την Μεγάλη Παρασκευή με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 22-23 βαθμούς Κελσίου ενω στα βόρεια και τα δυτικά της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι ασταθής με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλα και μεσημεριανές μπόρες, κυρίως στα ορεινά και τα δυτικά της χώρας, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο που δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στα πελάγη ευνοώντας το ταξίδι των εκδρομέων του Πάσχα προς τα νησιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment