• Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

O Ιούλιος o θερμότερος μήνας όλων των εποχών

Peristeri News
Αυγ03/ 2019

Προκαταρκτική ανάλυση των παγκόσμιων θερμοκρασιών αποκαλύπτει ότι ο εφετινός Ιούλιος ήταν για τον πλανήτη «οριακά» ο θερμότερος στην καταγεγραμμένης ιστορία.

Επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι αυτή είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η Γη βιώνει μία άνευ προηγουμένου υπερθέρμανση και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για «κλιματική καταστροφή».

Δεδομένα από τις πρώτες 29 ημέρες του μήνα, κατά τον οποίο πολλές χώρες ήρθαν αντιμέτωπες με κύματα καύσωνα, δείχνουν ότι τον περασμένο μήνα το θερμόμετρο έφτασε ή ξεπέρασε ελαφρώς τις θερμοκρασίες του Ιουλίου 2016. Για την επιβεβαίωση του νέου αρνητικού ρεκόρ θα πρέπει να περιμένουμε τα οριστικά δεδομένα που θα δοθούν στη δημοσιότητα την Δευτέρα από την υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή «Κοπέρνικος» της .Ε.Ε, γνωστή και ως C3S.

Τα δεδομενα του Ιουλίου θα καταγράφουν πιθανότατα τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην βάση δεδομένων της υπηρεσίας, που περιλαμβάνει στοιχεία 40 ετών. Σύμφωνα με την C3S κάθε μήνας της εφετινής χρονιάς ήταν μεταξύ των τεσσάρων θερμότερων όλων των εποχών (η σύγκριση γίνεται με τον αντίστοιχο μήνα κάθε έτους).

Αν και οι ερευνητές δεν μπορούν να συνδέσουν απευθείας αυτά τα νέα ρεκόρ θερμοκρασιών με την κλιματική αλλαγή, υπάρχει γενικευμένη αίσθηση μεταξύ των επιστημόνων ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

Ετικέτες: ,