PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο Γιώργος Λιναρδάτος υποψήφιος του ΕΒΕΑ στο Τμήμα Υπηρεσιών


Ανοικτή επιστολή μας απευθύνει ο Γεώργιος Λιναρδάτος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΑΕΕ, ως υποψήφιο μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ, στο τμήμα Υπηρεσιών.

Ανοικτή επιστολή μας απευθύνει ο Γεώργιος Λιναρδάτος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΑΕΕ, ως υποψήφιο μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ, στο τμήμα Υπηρεσιών.

Η επιστολή αναφέρει:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως εξελίσσονται τα πολιτικά και οικονομικά πράγματα στη χώρα μας, ευελπιστούμε ότι στα επόμενα χρόνια, καθώς ο δημόσιος τομέας θα συρρικνώνεται, ο Ιδιωτικός Τομέας θα παίζει ένα διαρκώς αυξανόμενο ρόλο στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής και στη χάραξη της εθνικής μας αναπτυξιακής στρατηγικής.

Υπό τις συνθήκες αυτές οι εργοδοτικοί και επιχειρηματικοί θεσμοί, όπως για παράδειγμα τα επιμελητήρια, θα αποκτήσουν ισχυρότερες επιρροές στο πολιτικό σύστημα και η φωνή τους μεγαλύτερη βαρύτητα. Γι αυτό η ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης στο ΕΒΕΑ του τομέα παροχής Υπηρεσιών γενικότερα και ειδικά του τομέα παροχής Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, από τον οποίο προέρχομαι, γίνεται επιτακτική.

Υπό τη λογική αυτή, αποφάσισα να μετέχω ως υποψήφιος στις εκλογές του ΕΒΕΑ με το μόνο συνδυασμό που κατεβαίνει στις εκλογές αυτές, «Ενωμένη Επιχειρηματικότητα» του κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Σαν άτομο διαπνέομαι από φιλελεύθερες ιδέες.

Εμπιστεύομαι την ελεύθερη οικονομία, που οργανώνεται με αρχές διαφάνειας και κανόνες υγιούς ανταγωνισμού.

Πιστεύω ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αποτελούν μονόδρομο για να βγει η πατρίδα μας από τη σημερινή κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, θεωρώ ότι η Ελληνική Οικονομία έχει ανάγκη εξειδίκευσης σε τομείς, στους οποίους μπορεί εύκολα να διαμορφώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και πιστεύω ακράδαντα ότι ο τομέας Παροχής Υπηρεσιών προσφέρεται ιδιαίτερα για το σκοπό αυτό.

Οι χώρα μας λόγω παράδοσης, λόγω θέσης και λόγω κλίματος θα έπρεπε να έχει αναπτύξει και να προσφέρει στις διεθνείς αγορές εξαιρετικά ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες στους τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, των Logistics, της Υγείας, του Αθλητισμού και βεβαίως της Εκπαίδευσης.

Ειδικά στο χώρο της Εκπαίδευσης τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά, η Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να αποτελέσει Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο. Η Εκπαίδευση θα έπρεπε να αποτελεί βασική εξαγωγική, οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας. Οι ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ανατολικής Μεσόγειου, των Βαλκανικών και Παρευξείνιων Χωρών και της Μέσης Ανατολής θα έπρεπε να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε Ελληνικά, αγγλόφωνα και όχι μόνο, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και να στέλνουν τα παιδιά τους σε αγγλόφωνα και όχι μόνο, Summer Schools και εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε αντίθεση η σημερινή Ελλάδα εισάγει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, σπουδάζοντας τα δικά της παιδιά σε Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και όχι μόνο και στέλνοντας τα παιδιά της σε Summer Schools στην Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία και αλλού.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση ευθύνεται το πολιτικό μας σύστημα, που δημιούργησε ένα νομικό πλαίσιο εχθρικό για την επιχειρηματικότητα γενικότερα και την ιδιωτική εκπαίδευση ειδικότερα και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Τέλος, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, η διαμόρφωση ενός απλού, σταθερού και αποτελεσματικού φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, με τάσεις μείωσης των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών στα όρια, κάθε φορά, αντοχής της οικονομίας, για να αυξηθεί η απασχόληση και να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Αν εκλεγώ αυτά τα πιστεύω θα υπηρετήσω και γι αυτό ευελπιστώ ότι θα τύχω της υποστήριξής σας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Λιναρδάτος, BSc., MSc., C.Eng.,”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment