• Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Ο γερμανικός Τύπος για την ομιλία του Παπανδρέου

Peristeri News
Peristeri News
Σεπ28/ 2011

«Ο Παπανδρέου εγγυάται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», «Ο Παπανδρέου απαιτεί σεβασμό για τη χώρα του», «Θέλω να σώσω αυτή τη χώρα», «Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα», είναι ορισμένοι από τους τίτλους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για την ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο Παπανδρέου εγγυάται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», «Ο Παπανδρέου απαιτεί σεβασμό για τη χώρα του», «Θέλω να σώσω αυτή τη χώρα», «Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα», είναι ορισμένοι από τους τίτλους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για την ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών στο Βερολίνο.

«Ο μίστερ-Κρίση μιλάει ωραία -καμία κριτική, ούτε λέξη για χρεοκοπία μπροστά στους κορυφαίους εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται δεκτός με εξαιρετική εγκαρδιότητα. Το μήνυμά του ”Yes, we can”», σημειώνει στο σχόλιό του το Spiegel Online.

Επισημαίνει ακόμη πως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών «δεν σημαίνει ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας είναι εκ φύσεως φανατικοί οπαδοί των σοσιαλιστών πρωθυπουργών».

«Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά κρυφά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», γράφει η εφημερίδα Bild και σχολιάζοντας τον ασπασμό Μέρκελ – Παπανδρέου και διερωτάται μήπως «ήταν ο αποχαιρετισμός των Ελλήνων από το ευρώ».