PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Γ.Γ. Δημ. Τσουκαλάς μιλάει στο PeristeriNews για την ψηφιακή υπογραφή (video)


Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Peristerinews.gr, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Τσουκαλάς.

Η συνέντευξη έγινε με αφορμή την ψηφιακή υπογραφή και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο ΓΓ μίλησε ακόμα για δύο φλέγοντα ζητήματα των ημερών, το ασφαλιστικό και το προσφυγικό καταθέτοντας τις απόψεις του μέσα από την κάμερα του PeristeriNews.gr.

Ασφαλιστικό

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε πως η Κυβέρνηση δεν έχει στο πλάνο της μειώσεις συντάξεων και τόνισε πως εφόσον υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας θα αυξηθούν αυτόματα και οι συντάξεις.

Προσφυγικό

Για το θέμα του προσφυγικού ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε πως όντως η εικόνα του προσφυγικού στη χώρα μας δεν είναι καλή, διότι οι Σύριοι πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ και ταλαιπωρούνται στην Ειδομένη, στο Πειραιά κλπ. Επιπροσθέτως ανέφερε πως πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση ώστε οι πρόσφυγες να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους και να φτάσουν στη Βόρεια Ευρώπη.

Μεταρρυθμίσεις

Έπειτα από ερώτησή μας για τις μεταρρυθμίσεις και αν ο κόσμος έχει πλέον ανάγκη από αυτές, ο κ. Τσουκαλάς παραδέχτηκε πως οι Έλληνες έχουν κουραστεί πλέον από την υφεσιακή κατάσταση τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Πάντως τόνισε πως θα γίνουν ενέργειες από το Υπουργείο προς τη σωστή κατεύθυνση ούτως ώστε να υπάρξουν οι θεμιτές μεταρρυθμίσεις.

Ψηφιακή υπογραφή

Ως μέτρο που θα διευκολύνει σε δεκάδες γραφειοκρατικά προβλήματα εκθείασε την ψηφιακή υπογραφή ο ΓΓ, αναφέροντας πως η θέση του είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου κανένα χαρτί δεν θα πρέπει να ισχύει αν δεν έχει ψηφιακή υπογραφή. Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται η Δημόσια Διοίκηση και αλλάζει η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment