PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων


Η διοίκηση του Twitter ήρθε σε συμφωνία για την πώλησή του στον Έλον Μασκ αντί 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η πρόταση του Μασκ έγινε αποδεκτή το μεσημέρι της Δευτέρας και μέσα στην ημέρα μάλιστα θα γίνει και η σχετική ανακοίνωση.

Ο μεγιστάνας της Tesla δεν περίμενε τις σχετικές ανακοινώσεις και με τον δικό του τρόπο γνωστοποίησε ότι είναι αυτός που θα έχει πλέον στα χέρια του το Twitter.

Με ανάρτησή του τόνισε ότι: «Ελπίζω ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει την Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η εταιρεία επρόκειτο αρχικά να αρνηθεί τη συμφωνία και είχε μάλιστα υιοθετήσει το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Ωστόσο, η Twitter έγινε πιο δεκτική σε ενδεχόμενη εξαγορά αφότου ο Μασκ αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολαρίων από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής την Morgan Stanley.

Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας βρίσκεται σε συνομιλίες από το πρωί για να διαμορφωθούν οι τελικές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment