PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο δρόμος στο Περιστέρι που καθημερινά συχνάζουν πάνω από 2000 άτομα


Βράδυ Δευτέρας αποφασίσαμε να περπατήσουμε στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Δυτικής Αθήνας.

Αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είναι ελάχιστες οι γειτονιές σε όλο το λεκανοπέδιο που συγκεντρώνουν σε τόσο μικρή έκταση τόσο πολύ κόσμο.

Με ένα γρήγορο υπολογισμό και προσμετρώντας το γεγονός ότι κάθε κατάστημα κατέχει από 80-100 καθίσματα,  μπορεί κάποιος να βγάλει το συμπέρασμα ότι στις 20-25 επιχειρήσεις της Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι, συγκεντρώνονται, αργά το απόγευμα, περισσότερα από 2000 άτομα σ’ έναν δρόμο  περίπου 600 μέτρων.

Οι ηλικίες βέβαια ποικίλουν, αφού, συναντάς από έφηβα παιδιά έως και μεσήλικες. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο μερίδιο κόσμου που προτιμά την Αιμιλίου Βεάκη για τη διασκέδασή του κυμαίνεται στις ηλικίες μεταξύ 18-35 ετών.

Θεωρείται πλέον (όχι άδικα), τόπος προορισμού για τη νεολαία στα Δυτικά και όχι μόνο, λόγω της εύκολης πρόσβασης που έχει, από το σταθμό ΜΕΤΡΟ “Περιστέρι”.

IMG_0225

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που νέοι επισκέπτες του Περιστερίου ερχόμενοι από το ΜΕΤΡΟ αναζητούν, ρωτώντας τους περαστικούς, για το που βρίσκεται η πασίγνωστη οδός.

Αναφορικά με τα μαγαζιά, υπάρχουν όλες οι επιλογές εστίασης. Εύκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει μαγαζιά με καφέ, ποτό και γρήγορο φαγητό σε όλο το μήκος της Αιμιλίου Βεάκη. Από εκεί και πέρα επιλέγει ο καθένας βάσει των προτιμήσεων του.

13406811_1225551920802241_4076187656241032578_n

Βγάζοντας ένα γενικό συμπέρασμα, η Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο διάσημους δρόμους στην Αθήνα και σε αυτή τη λογική θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες ποιοτικές εκδηλώσεις που θα ανεβάσουν παραπάνω το επίπεδο της οδού.

Αυτό θα ωθήσει και θα ενδυναμώσει τις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο του Περιστερίου και θα δώσει μια διαφορετική φήμη στην πόλη, την οποία τα τελευταία χρόνια κατείχαν περιοχές από το κέντρο της Αθήνας και τα Νότια προάστια.

Μια ενδεχομένως καλή ιδέα θα ήταν να κλείσει ο συγκεκριμένος δρόμος (ή και ο πεζόδρομος) ένα βράδυ και να δημιουργηθούν σε όλο το μήκος του διαφορετικά events, δημιουργώντας την αίσθηση μιας καλοκαιρινής νησιώτικης διασκέδασης!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Leave a Comment