PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κίνημα «Movember»


Στην πρωτοποριακή δράση, με την προτροπή οι άνδρες να μην κόψουν το μουστάκι τους ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, συμμετείχε ενεργά ο Δήμος Περιστερίου στο Παγκόσμιο Κίνημα “Movember“.

Κορύφωση των δράσεων ήταν η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προστάτευσε τον προστάτη σου», που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Η εκδήλωση έγινε με συνεργασία του Δήμου Περιστερίου και της οργάνωσης ΑΚΟΣ που δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου και στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γεώργιος Μπεκιάρης, Καρδιολόγος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας στο Δήμο Περιστερίου.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δέσποινα Κατσώχη, αναφέρθηκε στο καθοριστικό ρόλο της πρόληψης στην υγεία των ανδρών, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπνέεται από το παγκόσμιο κίνημα Movember, στα πλαίσια του οποίου οι άνδρες αφήνουν μουστάκι υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους την υποχρέωση να δώσουν προτεραιότητα στην πρόληψη.

Για την αναγκαιότητα της πρόληψης και τις εξελίξεις στο θεραπευτικό τομέα μίλησαν οι: Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής και Σπύρος Γκούβαλης, Χειρούργος Ουρολόγος – Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Παράλληλα αποθεραπευμένοι από τον καρκίνο του προστάτη και το έμφραγμα μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την προσωπική τους εμπειρία.

Ιδιαίτερη ήταν η συμβουλή των καταξιωμένων ηθοποιών Ευαγγελία Μουμούρη και Αλέξανδρος Μπουρδούμης στην προώθηση του παγκόσμιου κινήματος “Movember” στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Διπλή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (12η και 13η)

Peristeri News

Leave a Comment