Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου παρουσίασε τη νέα κοινωνική δράση «Ξεκινάμε Μαζί» (video)

Το ξεκίνημα μιας νέας δράσης κοινωνικής πολιτικής παρουσίασε ο Δήμος Περιστερίου το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο της πόλης.

Κεντρικοί εισηγητές στη συνέντευξη τύπου ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσίνας και Γιώργος Τσαλίκης αλλά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Περιστερίου, Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου. Στο πάνελ βρέθηκε και η ηθοποιός, Σμαράγδα Καρύδη που συμμετέχει στο ενημερωτικό spot της δράσης.

Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από το Δήμο Περιστερίου σε συνεργασία με τον Α.Σ.Δ.Α. και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ο τίτλος της δράσης είναι «Ξεκινάμε Μαζί» Δικτυώνομαι-Προλαμβάνω-Εντάσσομαι και αφορά πολλές και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθειας.

Μεταξύ αυτών νέα ζευγάρια που περιμένουν παιδί, παιδιά ή έφηβοι, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι κ.α.

Για όλες τις παραπάνω ομάδες έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ώστε κανένας να μη νιώθει μόνος όπως ανέφερε και κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιώργος Τσαλίκης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι συνολικά 26 μηνών ενώ ο προϋπολογισμός στα 3.000.465€.

Related posts

Παράταση εγγραφών στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή πετάει 150 μικρούς αθλητές εκτός του σταδίου της Χωράφας (vid)

Peristeri News

Μια πανέμορφη πρωτοβουλία στο 17ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment