• Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Ο Δήμος Περιστερίου παρουσίασε τη νέα κοινωνική δράση «Ξεκινάμε Μαζί» (video)

Peristeri News
Οκτώβριος13/ 2021

Το ξεκίνημα μιας νέας δράσης κοινωνικής πολιτικής παρουσίασε ο Δήμος Περιστερίου το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο της πόλης.

Κεντρικοί εισηγητές στη συνέντευξη τύπου ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσίνας και Γιώργος Τσαλίκης αλλά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Περιστερίου, Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου. Στο πάνελ βρέθηκε και η ηθοποιός, Σμαράγδα Καρύδη που συμμετέχει στο ενημερωτικό spot της δράσης.

Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από το Δήμο Περιστερίου σε συνεργασία με τον Α.Σ.Δ.Α. και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ο τίτλος της δράσης είναι «Ξεκινάμε Μαζί» Δικτυώνομαι-Προλαμβάνω-Εντάσσομαι και αφορά πολλές και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθειας.

Μεταξύ αυτών νέα ζευγάρια που περιμένουν παιδί, παιδιά ή έφηβοι, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι κ.α.

Για όλες τις παραπάνω ομάδες έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ώστε κανένας να μη νιώθει μόνος όπως ανέφερε και κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιώργος Τσαλίκης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι συνολικά 26 μηνών ενώ ο προϋπολογισμός στα 3.000.465€.