PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου απέκτησε νέο site


Νεο site απέκτησε ο Δήμος Περιστερίου με σκοπό την εξέλιξή του ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η νέα ψηφιακή πύλη, www.peristeri.gr, αποτελεί τη βάση της στρατηγικής του Δήμου Περιστερίου στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, που καθημερινά εξελίσσεται. Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, αποτελεί τη νέα πύλη εξυπηρέτησης των Δημοτών.

Διαθέτει υψηλή αισθητική, δυναμικό και μοντέρνο σχεδιασμό που επιτρέπει την άμεση ενημέρωση του, διακριτές επιλογές για την πλοήγηση ώστε κάθε επισκέπτης να αναζητά εύκολα και γρήγορα αυτό που τον ενδιαφέρει, παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την απλούστευση των διαδικασιών της καθημερινότητας και ευκολία πλοήγησης καθώς και πρωτότυπο web design.

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Τσίνας επισημαίνει ότι: «Ο σχεδιασμός του πληροί όλες τις προδιαγραφές λειτουργίας των δημόσιων διαδικτυακών τόπων, όπως η πολυκαναλικότητα ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα στις διαστάσεις κάθε συσκευής (υπολογιστή, tablet, smartphone), η προσβασιμότητα σε άτομα ΑμεΑ, η διαλειτουργικότητα για σύνδεση με τρίτα συστήματα και η φιλική δομή προς τον χρήστη και το περιβάλλον. Παράλληλα, με το νέο μενού παρέχονται πλούσιες δυνατότητες multimedia και παρουσίασης του, ενώ είναι πλήρως συμμορφωμένο με τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων GDPR.

Το www.peristeri.gr φιλοδοξούμε να αποτελέσει τη νέα ψηφιακή πύλη εξυπηρέτησης των Δημοτών και την ικανοποίηση αιτημάτων τους μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ώστε να διευκολυνθεί καθοριστικά η καθημερινή επαφή του Δημότη με το Δήμο του». 

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, δήλωσε: «Το νέο ψηφιακό Δημαρχείο του Περιστερίου βρίσκεται στον αέρα, προσβάσιμο σε κάθε συμπολίτη μας και κάθε επισκέπτη μας. Φιλοδοξούμε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, να αποτελέσει έναν κόμβο εξυπηρέτησης των Δημοτών μας με σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες, άμεση ενημέρωση, διάδραση με το Δήμο, διαλειτουργικότητες με φορείς του Δημοσίου και διευκόλυνση στην αναζήτηση. 

Με την ανάρτηση του νέου διαδικτυακού μας τόπου, εκπληρώνουμε σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από τον προγραμματισμό μας, τον στόχο μας για σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες που καλύπτουν το 95% των καθημερινών αιτημάτων του δημότη προς το Δήμο του. Είμαστε σίγουροι, πως το νέο «e-δημαρχείο» θα αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα εμπιστοσύνης μεταξύ του Δήμου με το Δημότη.

Παράλληλα όμως, συνεχίζουμε με την ίδια επιμονή και το ίδιο μεράκι, να προσθέτουμε νέες υπηρεσίες, για να εμπλουτίζουμε το ψηφιακό μας οπλοστάσιο, με μόνη μας σκέψη την ολοένα και περισσότερο καλυτέρευση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους Δημότες, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της πόλης μας ώστε να «βγάλουμε» το Περιστέρι πέρα από το σήμερα και πέρα από τα σύνορα της χώρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment